La Seu d’Urgell es prepara per recuperar la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

El certamen serà inaugurat en dues setmanes pel conseller Elena i es durà a terme al carrer i sense degustacions

La Seu d’Urgell acollirà la 27à Fira de Formatges Artesans del Pirineu –dins de Sant Ermengol- des del 15 al 17 d’octubre i en un context sanitari favorable, tenint en compte que les dades epidemiològiques actuals indiquen que l’Rt es situa en 0,28 i que el risc de rebrot és de 2,25 a la capital alturgellenca. Tot i això, el format s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia, situant un total de 177 parades a l’aire lliure i sense que les del sector de l’alimentació puguin oferir degustacions. L’alcalde, Francesc Viaplana, ha dit que des de l’organització es senten “molt orgullosos” per poder recuperar “la tant necessària presencialitat” i ha anunciat que el certamen serà inaugurat pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Viaplana ha explicat que tot i que l’edició d’enguany de la fira no serà com les que s’organitzaven abans de la pandèmia, hi haurà presents prop d’una quarantena de formatgeries artesanes del Pirineu, ubicades a l’avinguda del Camí Ral de Cerdanya. Allà també se situarà la convidada d’enguany, la Formatgeria Serra de Llodrà procedent de Manacor, a Mallorca. Mentre, els productors de proximitat estaran a la plaça dels Oms, l’autofira i les ‘food trucks’ s’ubicaran a l’aparcament del costat del carrer Doctor Peiró i les parades d’artesania ocuparan tant el passeig Joan Brudieu com el carrer Major.

Diverses racions de formatge preparades per a una degustació en un dels expositors de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu que va acollir la Seu d’Urgell el 2018 | ACN

Per la seva banda, el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha dit que s’ha treballat en fer un fira “segura”, fent-la sortir al carrer per evitar possibles aglomeracions de persones en espais interiors. A més, ha detallat que al recinte, que estarà perimetrat, hi haurà vigilants per controlar els aforaments i el compliment de les mesures sanitàries. Finalment, ha detallat que continuaran seguint l’evolució sanitària per veure si aquesta permet aplicar mesures “més laxes” o si, per contra, els indicadors obliguen a reforçar les ja previstes en aquest moment.

Mentre, la tinent d’alcalde de Promoció de la ciutat, Mireia Font, ha explicat que l’aula de tast estarà ubicada a la Pista Polivalent i que ja s’ha obert el termini per adquirir les entrades. En aquest emplaçament, però a porta tancada i amb un test d’antígens previ als membres del jurat, també es farà el concurs de formatges. A més, pel que fa a la nova versió infantil del certamen, s’han seleccionat deu alumnes de 5è i 6è de primària d’escoles de la Seu d’Urgell que han rebut una formació a càrrec del formatger Salvador Maura i la Fundació Alícia.

Nou comentari