Vadegust
La restauració vol obrir dilluns i defensa el seu pla de desescalada

El sector de la restauració s’ha tornat a reunir aquest dimarts per reclamar la reobertura dels establiments el dilluns 23 de novembre i ha proposat una desescalada en tres fases. En un acte unitari celebrat a la Llotja de Mar i amb el suport del Consell General de Cambres de Catalunya, el sector ha advertit que els deutes “ofeguen” les famílies i ha reclamat al Govern que estigui “a l’alçada”. “La Generalitat no ha demostrat tenir la sensibilitat necessària per entendre la desesperació dels empresaris i treballadors del sector”, ha criticat el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, en la lectura d’un manifest consensuat amb el sector.

Així mateix, els representants de la restauració han reclamat ajudes que compensin les pèrdues derivades del tancament dels establiments i la condonació dels impostos, tant estatals com municipals. El pla dels restauradors preveu tres fases. La primera comprèn entre el dilluns que ve i el 8 de desembre i inclou l’obertura dels establiments al 30%, ampliable a la meitat de l’aforament si és possible respectar una distància de dos metres entre els comensals de taules diferents (d’esquena a esquena) en espais tancats i d’1,5 metres en terrasses.

Els locals haurien d’estar ventilats en tot moment i romandrien tancats els espais on no fos possible. Així mateix, s’aconsella l’ús de mascareta entre plat i plat i s’obliga a utilitzar gel hidroalcohòlic entrant i sortint del local. A més, també preveu un registre dels clients, sempre que hi donin el vistiplau, i una ocupació màxima per taula de sis persones. L’hora de tancament quedaria establert a les onze de la nit i el tiquet de restaurant podria servir de justificant de cara a un eventual control.

La fase 2 del pla dels gremis territorials de restauradors començaria el 9 de desembre fins el dia de Reis, inclòs, i contempla un augment de l’aforament mínim del 50% i del 75% si es pot mantenir una distància d’un metre i mig, el mateix espai que caldria a les terrasses. Les taules podrien augmentar fins a les deu persones i l’hora de tancament fins a la una de la matinada. Es mantindria la recomanació d’utilitzar la mascareta entre plat i plat, l’ús del gel i el registre de clients.

Per últim, a la fase 3, que entraria en vigor després de les festes de Nadal, s’aixecarien algunes restriccions, com els de l’aforament i el límit d’horari, i es mantindrien mesures previstes anteriorment, com el control de temperatura, l’ús obligatori de gel hidroalcohòlic en entrar i sortir del restaurant, l’ús recomanat de mascareta entre plat i plat i obligatori per anar o tornar del lavabo o el registre de clients. A diferència de les anteriors, ja es podria consumir productes a l’interior del local a peu dret, i s’ampliaria el nombre màxim de comensals per taula a les dotze persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa