Vadegust
La restauració de la Cerdanya, indignada pel tancament perimetral: “És una animalada”

El sector de la restauració de la Cerdanya ha expressat la seva indignació pel tancament perimetral de la comarca decretat pel Govern i que és vigent des de la mitjanit passada. La presidenta de l’Associació de bars i restaurants de la Cerdanya, Nativitat Bover, considera la mesura “un gerro d’aigua freda” i una “animalada” perquè ” hi ha famílies senceres que viuen d’això”. En aquest sentit, l’entitat reclama ajuts directes per pal·liar les pèrdues que hauran d’assumir, tenint en compte que els locals havien contractat personal i tenien producte comprat. Així mateix, Bover critica que s’haguessin d’assabentar del tancament de la comarca a les nou de la nit sense que el Govern “hagi consultat cap ens ni hagi dit res al sector”.

La presidenta de l’Associació de bars i restaurants de la Cerdanya, Nativitat Bover, davant del seu restaurant a Alp | ACN

“Si hi ha una pandèmia som tots els que, en tot cas, hauríem d’estar tancats i no uns sí i uns no”, assenyala Bover. En aquest sentit, recorda que fa poca dies els van marcar unes pautes de conducta amb un aforament màxim als locals del 30% i unes restriccions horàries d’obertura. Malgrat aquestes mesures, els bars i restaurants de la Cerdanya van optar per seguir oberts, sobretot, després que s’anunciés que es permetria els desplaçaments a segones residències o hotels mentre ara es troben amb aquest tancament perimetral de la comarca. Bover explica que els establiments de restauració havien contractat personal i comprat producte. “Ara, no sabem què fer”, afirma la responsable de l’associació.

La presidenta de l’associació de bars i restaurants de la Cerdanya explica que, des del 3 de desembre que van reobrir, els establiments “només han fet que perdre diners“. En aquest sentit, exigeix al govern ajuts “efectius”, és a dir ajuts directes que cobreixin les pèrdues que hauran d’assumir arran d’aquest tancament perimetral. “Vosaltres ens tanqueu, vosaltres ens pagueu i res d’anar a demanar els diners perquè ells saben perfectament el que perdrem amb tots aquests dies tancats”, afirma. En aquest sentit, remarca que moltes famílies viuen del sector el qual depèn majoritàriament del turisme i, per tant, de persones vingudes d’altres indrets.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Farts d'il·luminats a desembre 23, 2020 | 13:08
  Farts d'il·luminats desembre 23, 2020 | 13:08
  Farts d'alguns "restauradors", baristes i membres del ram de l'oci "nocturn" els quals volen exercir d'epidemiòlegs, metges, agitadors, polítics i setciències tot alhora, fan molta pena, l'animalada en tot cas ho serà ella. Aquesta dona és una incívica i una ximple.
 2. Icona del comentari de: Gecko a desembre 23, 2020 | 13:23
  Gecko desembre 23, 2020 | 13:23
  Potser les persones que viuen únicament del turisme, s'ho hauran de pensar de forma que les feines que genera el turisme siguin un complement a l'economia com ho havia estat fa dècades. no pas com ara que ha esdevingut l'únic sistema de subsistència per a masses persones. La pandèmia ha destapat aquesta problemàtica que durant dècades s'ha volgut fer veure que no existia. Molta de gent que ara viu estrictament del "turisme" va abandonar altres feines productives, més necessàries i doncs més segures des del punt de vista econòmic. Ara és un bon moment per a repensar molts errors, encara més si hi ha la possibilitat que el "turisme" massificat a casa nostra ja no sigui com ho havia estat fins ara, segurament molta de gent haurà conegut altres zones d'Europa aleshores i "marques" com Barcelona o "Costa Brava" decaiguin i així resti ben palesa l'excessiva dimensió del sector turístic. Tant de bo el malaurat període que patim, serveixi per a corregir errors que arrosseguem des dels anys 60 del segle. passat. Ànims.
 3. Icona del comentari de: Senti comú a desembre 23, 2020 | 16:49
  Senti comú desembre 23, 2020 | 16:49
  Quin món més bèstia. Sembla que tothom entén de tot, fa pensar que molts hagin "cursat" "màsters" tipus Casado, Avui també he sentit un individu que es queixava perquè havien tallat l'autovia AP-2 entre Soses i les Borges Blanques a causa de la intensa i densa boira. Una acció plena de sentit comú, i encara més amb la pandèmia, els accidents a causa de la boira a les autopistes en situació com la de l'AP-7, solen ésser de desenes de vehicles en fila... algú s'imagina haver de portar encara més gent als hospitals per motius evitables amb una mica de sentit comú ? Tot plegat és comparable a les restriccions més o menys estrictes que es fan a causa de la pandèmia, si això hi ha persones que no ho entenen, malgrat que els afecti més directament, no anem pas bé.
 4. Icona del comentari de: Pol a desembre 23, 2020 | 17:12
  Pol desembre 23, 2020 | 17:12
  “Si hi ha una pandèmia som tots els que, en tot cas, hauríem d’estar tancats i no uns sí i uns no”, assenyala la senyora de la notícia. No ho comprenc, tothom patim d'una forma o altra els efectes de la pandèmia (alguns amb morts propers i gent que pateix físicament), però, curiosament molta gent del ram del turisme, es pensen que ells son diferents, per exemple he llegit que un hotel de la Cerdanya tenia plenes al 100% les reserves de cambres (?!), tot plegat sembra un insult als que seguim les regles bàsiques de dur mascareta, neteja sovintejada de mans, distància i la mobilitat mínima imprescindible i que celebrarem els dinars dels dies 25, 26 i i el sopar del 31 de desembre estrictament amb els que vivim a casa, sense la resta de familiars. A més no en tenim cap culpa que el turisme massificat faci que hi hagi "negocis" que funcionen únicament amb persones vingudes de fora.
 5. Icona del comentari de: Pol a desembre 23, 2020 | 21:20
  Pol desembre 23, 2020 | 21:20
  Solament cal veure la situació de la Cerdanya al nord de la ratlla per a adonar-nos del què suposa al sud el fet de viure exclusivament del turisme... No cal afegir-hi res més. Diversificació. Despertem-nos !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa