Vadegust
Les I Jornades Gastronòmiques ‘del Caldo’, a La Ràpita del 22 al 30 d’abril

La Ràpita celebra del 22 al 30 d’abril les I Jornades Gastronòmiques del Caldo, on un total d’onze restaurants del municipi oferiran menús gastronòmics que uneixen l’excel·lència gastronòmica amb la identitat i la tradició rapitenca. L’objectiu és que la ciutadania pugui gaudir de l’arròs i el peix com es fa a bord de les barques de La Ràpipta. Durant la presentació de les jornades es va destacar molt especialment la importància d’engegar aquesta iniciativa, que permetrà a la ciutadania gaudir dels plats mariners més emblemàtics de la Ràpita i menjar allò que els mariners mengen dalt de la barca.

Aquestes jornades se sumen al calendari de jornades gastronòmiques que es duen a terme a la Ràpita. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va exposar que “engeguem unes Jornades Gastronòmiques que ens permeten combinar gastronomia i identitat, és a dir, la fórmula imprescindible perquè la gent les gaudeixi al màxim”. Caparrós va afegir que “podem fer-les possible gràcies al saber fer dels restauradors de la Ràpita i del producte de primera qualitat de la mar de l’Ebre que els pescadors ens porten cada dia a la llotja”.

Presentació de les I Jornades Gastronòmiques del Caldo | Cedida

Per la seva banda, el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carmen, Joan Balagué, va agrair a l’Ajuntament de la Ràpita i als restauradors locals que facin “aquesta promoció del nostre producte, que a la vegada destaca i reconeix la cultura pescadora en aquests temps tan difícils”. Finalment, Inma Boria, com a representant dels restauradors locals que participen en les jornades, va convidar a tothom a què “pugueu venir a degustar aquest plat tan excel·lent i identitari que és diferent a tots els llocs entre el 22 i el 30 d’abril a la Ràpita”.

Els onze restaurants participants

Els onze establiments rapitencs que oferiran menús gastronòmics, els quals oscil·len entre 30 i 45 euros, són Can Vicent, Restaurant Llansola 1921, Casa Ramon Marinés, Freddy caliu familiar, Vermuteria Bon Marisc, Maria des de 1941, Marieta Taperia, Can Maña, Restaurant El Caliu, Tapasanta i Txapo & Noves Algues.

Aquest és el cartell de les I Jornades Gastronòmiques del Caldo:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa