Vadegust
La pastisseria Lliso Lis planeja obertures a Barcelona apostant per la tradició

La pastisseria i fleca Lliso Lis, fundada a Barcelona fa més de 25 anys, planeja reactivar les seves obertures a mig termini apostant per la tradició i l’elaboració pròpia.

“L’ofici s’està perdent“, ha explicat en declaracions a Europa Press l’empresària Aurora Muñoz, responsable de tres dels set establiments amb què compta en total la cadena ara per ara.

Muñoz i el seu marit van impulsar 11 establiments Lliso Lis, però el matrimoni es va divorciar fa uns sis anys i es van repartir els locals, dels quals set continuen en actiu.

L’empresa ha notat els efectes de l’apogeu de les fleques i cafeteries ‘low cost’: “Hem hagut d’abaixar els preus tot i que tot el que venen aquest tipus de cadenes és congelat, i nostraltres fem elaboració pròpia, però el client entra i el primer que pregunta és què hi ha d’oferta”.

Muñoz, que ocupa una quarentena de treballadors, regenta tres establiments situats al carrer Rosselló, el passeig Fabra i Puig i l’avinguda Mare de Déu de Montserrat de Barcelona, i els dos primers locals disposen també d’obrador.

L’empresària, que factura uns 840.000 euros amb els seus tres establiments, ha destacat que la campanya de Nadal és la més important de l’any, perquè representa un terç de la xifra de negocis anual amb el torró com a protagonista de les vendes.

Amb l’objectiu de no malgastar l’excedent d’aliments que sobra al final de cada jornada, Muñoz col·labora amb la Fundació Banc dels Aliments i altres entitats, alhora que dona elaboracions a la Fundació Infantil Casa Ronald McDonald de Barcelona.

Aurora té 69 anys i treballa de fornera i pastissera des dels 14 anys: “M’hauria de jubilar ja i deixar el relleu a les meves filles, però la meva idea no és anar-me’n”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa