Vadegust
La Panxa del Bou, una nova col·lecció sobre gastronomia

Vibop Edicions prepara una nova col·lecció de llibres sobre gastronomia. Es tracta de La Panxa del Bou, que ha hagut de posposar la seva estrena i presentació com a conseqüència de la crisi del coronavirus. La voluntat d’aquesta col·lecció és lligar el món de la gastronomia amb l’art i les lletres i fer que siguin llibres que vagin més enllà del receptari estricte, tot i que també en tindran.

El primer número tot just acaba d’entrar a impremta i és Simenon i Maigret s’entaulen, escrit per Robert J. Courtine, el crític gastronòmic de Le Monde, enemic de la nouvelle cuisine i amic de Georges Simenon. El llibre conté una primera part on l’autor explica els gustos gastronòmics de imenon, la cuina que va menjar quan era petit a Bèlgica i la que li agradava menjar a França. També parla dels restaurants que més va freqüentar a París.

L’editora de la col·lecció, Montse Serra, explica a Vadegust que “explorat aquest món, Courtine ens fa descobrir com Simenon traspassa els seus coneixements i preferències culinàries al seu personatge de ficció més gormand, el comissari Maigret”.

La segona part del llibre inclou el quadern de receptes de Madame Maigret. Totes elles apareixen en les novel·les protagonitzades per l’inspector i es fan casar amb un vi. L’edició catalana, a més, porta un pròleg d’en Xavier Pla, un dels més grans coneixedors de la relació de de Simenon amb Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marta a novembre 14, 2020 | 10:26
    Marta novembre 14, 2020 | 10:26
    Us heu descuidat de dir qui l'ha traduït al català: Eulàlia de Bobes Soler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa