Hi ha dubtes que alguna vegada ens han envaït a tots. Especialment amb el menjar. I aquest n’és un clar exemple: engreixa més la molla del pa que l’escorça? I el pa torrat més que el pa fresc? No heu vist sovint gent que, abans de menjar-se el pa, li treu la molla, tot argumentant que és la part que més engreixa? Doncs us resolem aquests dubtes. Segons publica ‘La Vanguardia‘, el dietista nutricionista Juan Revenga ho té clar: “La molla aporta menys calories per unitat de pes que l’escorça”. Què significa això? Que amb el mateix pes de pa i d’escorça, el que conté més calories és l’escorça.

Barres de pa | Pxhere
Barres de pa | Pxhere

El motiu? Molt senzill. La composició de la molla i de l’escorça és la mateixa, amb la diferència que l’escorça té menys aigua i, per tant, hi ha més proporció de farina que en la molla, que a més està plena de bombolles d’aire. Per tant, si prenem 20 grams de molla i 20 grams d’escorça, tindrà més calories l’escorça. Doncs sí, l’escorça engreixa més, però seria una mica estrany i costaria molt fer-se un entrepà sense escorça. És molt més fàcil retirar molla del pa.

Igualment, de tots aquests elements, él que més engreixa és el conjunt complet d’escorça i molla. Per tant, té la seva lògica treure-la si podem prescindir d’ella, perquè sempre engreixarà molt més el pa que la inclogui. Però cal recordar que la part més calòrica de l’entrepà és l’ingredient que poses entre llesca i llesca: oli, margarina, embotit, carn, crema de cacau, etcètera.

Pa torrat amb oli | Pxhere
Pa torrat amb oli | Pxhere

El pa torrat

El pa torrat és com si fos escorça: engreixa més en proporció perquè pràcticament no té aigua. A igual pes de pa fresc i pa torrat, el pa torrat sempre tindrà més calories. Per exemple, 100 grams de pa torrat contenen 375 calories, mentre que el pa fresc, de mitjana, en té 250.

Nou comentari

Comparteix