Vadegust
La DOP Pera de Lleida mostra les 24 hores en la vida d’un productor durant la collita

La DOP Pera de Lleida reproduirà aquest dimecres a les seves xarxes socials com és el dia a dia d’un productor durant la collita. Les imatges, gravades la setmana passada durant la recol·lecció de la pera Conference, una de les principals varietats de la DOP Pera de Lleida, s’aniran penjant durant el dia en forma de clips curts, reproduint exactament el desenvolupament del dia des d’un quart de set del matí, hora en què es lleva el productor i fins a les deu del vespre, quan arriba a casa i dona la jornada per acabada. La iniciativa pretén donar a conèixer al consumidor la realitat de les feines del camp personalitzant-les en un productor de la DOP Pera de Lleida. També mostra les mesures que el sector ha hagut d’adoptar arran la pandèmia.

El protagonista d’aquest enregistrament és el Jordi Clivillé, un productor de 25 anys d’Alcoletge (Segrià) llicenciat en ADE, que va decidir quedar-se a treballar al camp juntament amb el seu pare i el seu germà petit, que ara està acabant la carrera de Magisteri. Tots dos formen part d’una explotació familiar de quarta generació i treballen amb el seu pare “i amb el padrí, que cada dia ve al tros”, segons afirma el Jordi.

El productor de la DOP Pera de Lleida prenent la temperatura a un dels seus treballadors

L’objectiu d’aquesta acció és “apropar al consumidor la realitat del camp, el tracte amb els treballadors, la mecanització, la cura de la fruita, la professionalització i l’esforç i la il·lusió que hi ha al darrera de cada pera de la DOP que compren a la botiga”, assenyalen des del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida.

El Jordi, durant la gravació explica perquè van optar per formar part de la DOP Pera de Lleida, què diferencia les seves peres de la resta pel que fa a qualitat i controls, perquè va prendre la decisió de ser pagès i la necessitat de normalitzar la seva feina com una altra qualsevol.

L’enregistrament obre les portes de casa del protagonista i convida a participar de la seva intimitat en família i a descobrir què en pensen els seus amics d’ell i de la seva feina. Un fet excepcional de la gravació és que inclou les mesures que la pandèmia ha obligat a incorporar a les tasques del camp i que es materialitzen en extremar la neteja la presa de la temperatura i l’ús de les mascaretes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa