Vadegust
La Cooperativa de Godall rep el premi al millor Oli d’Oliva Verge Extra Afruitat Madur

“Lacrima Olea”, l’oli d’oliva Verge Extra produït a La Cooperativa de Godall, tanca l’any 2020 obtenint un nou premi. Aquest cop ha estat el mono-varietal “Lacrima Olea Morruda” que ha obtingut el guardó al millor oli d’oliva de fruitat madur al concurs del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) gestionat per la Diputació de Tarragona. Es tracta d’un oli intens i equilibrat, amb tons picants, amargs i també dolços. Com el seu nom indica, és produeix a partir d’olives de la varietat Morruda, una de les tres autòctones de la DOP Baix Ebre-Montsià i de cultiu tradicional.

Aquest premi se suma als premis internacionals obtinguts per la Cooperativa de Godall aquest 2020, en el que ja havia aconseguit la medalla d’or Prestige Gold del prestigiós concurs TERRAOLIVO, Mediterranean International Olive Oil Competition, celebrat a Tel-Aviv, Israel, i també la medalla d’argent Silver Medal al concurs London International Oil Competition (London IOOC 2020), celebrat a Londres, Gran Bretanya.

Aquests dos premis internacionals els va aconseguir amb “Lacrima Olea Mil·lenària” un oli Premium produït a partir d’oliveres de la varietat Farga amb més de mil anys d’edat certificada. Aquestes oliveres, declarades Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO (l’Organització de les Nacions Unides en Agricultura i Alimentació), avui dia protegides per una legislació específica i que la Cooperativa ha recuperat per a la producció a través de cultiu tradicional.

Els tres guardons representen un pas important per a la visibilitat de la tasca de recuperació del cultiu tradicional i del compromís de la Cooperativa de Godall per l’elaboració d’oli verge extra de qualitat Premium sota la marca “Lacrima Olea”, una marca de recent creació, presentada al mercat el passat mes de març de 2020. Els premis son, a més, un reconeixement específic per als varietals inclosos en la DOP Baix Ebre-Montsià, uns olis molt aromàtics i de gran complexitat organolèptica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa