A vuit dies de començar la campanya d’oli d’oliva 2020-21, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha confirmat que es preveu una davallada del 33% de la collita i que la producció se situaria en unes 24.000 tones d’oli d’oliva front les 35.750 tones de l’any passat.
Per províncies, la producció d’enguany seria d’unes 13.000-14.000 tones a les comarques de Tarragona, entre 9.000-10.000 tones a les de Lleida i 1.000-2.000 tones a les comarques de Barcelona i Girona. La campanya passada, les 35.750 tones es van repartir 25.300 tones a Tarragona, 8.900 a Lleida i 1.550 entre Barcelona i Girona.
Antoni Galceran, responsable d’oli d’oliva de la FCAC, ha argumentat que “la falta de precipitacions en els últims mesos així com el mal quallat en algunes zones productores i sobretot que venim d’una bona producció l’any passat, han influït en un descens de la collita. Confiem que aquesta situació faciliti una recuperació del mercat i un repunt de les cotitzacions ens origen”.
La FCAC ha alertat que la situació de preus de les darreres campanyes compromet la rendibilitat de les explotacions i, per això, ha reclamat que el Ministeri d’Agricultura posi en marxa el mecanisme d’adequació de l’oferta i la demanda basat en la retirada i immobilització obligatòria d’oli d’oliva per part de tots els operadors quan es donin situacions de desequilibri del mercat com ha succeït les darreres campanyes