Vadegust
Increïble: l’aire condicionat afecta al nostre pes

Potser et sembli increïbles, o fins i tot pot ser que no t’ho creguis, però sí, la temperatura pot afectar al nostre pes. I especialment a l’estiu, que molta gent treballa amb l’aire condicionat. Segons recull ‘Ok Diario‘, Javier Sánchez Perona, científic del CSIC, ha publicat en el seu blog diverses evidències que existeixen de la relació entre la temperatura i el menjar.

Una investigació realitzada en ratolins va demostrar que quan se’ls exposava a calor, aquests menjaven menys. És més, quan la temperatura va superar els 40 graus, van deixar per complet de menjar. Què passa quan tenim gana? La temperatura corporal es redueix i, per aquesta raó, les persones en dejú prolongat solen sentir fred.

Una dona treballant | Piqsels

I una investigació duta a terme per experts de la Universitat de Birmingham l’any 2015 va demostrar que els treballadors que treballaven en una oficina amb aire condicionat menjaven més. Per a dur a terme l’estudi, es va analitzar a 20 persones, algunes treballant a 20 graus, i altres a 26 graus. En tots dos casos van treballar una hora, van menjar pizza, i van continuar treballant una altra hora.

Doncs bé, els empleats que treballaven a 20 graus en l’oficina van menjar 99,5 calories més de pizza que els que ho feien a 26 graus. A més, els experts van calcular que per cada augment d’un grau en la temperatura, els participants van menjar 85,9 quilocalories menys de pizza.

L’energia que gastem a regular la temperatura corporal quan la temperatura ambiental oscil·la entre els 22 i els 25 graus es compensa amb una major ingesta calòrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa