Les patates són un aliment molt recurrent a la cuina, sobretot per les nombroses maneres que hi ha de preparar-les. Normalment, anem al supermercat i comprem moltes patates, pensant que triguen molt en fer-se malbé. I, sovint, quan anem a agafar-les per cuinar-les ens adonem que tenen brots. I aquests brots no són precisament un senyal de bona salut de la patata, sinó més aviat de tot el contrari.
Si ens trobem en aquesta situació, serà millor que llencem la patata a les escombraries o ens enfrontarem a una sèrie de problemes de salut que potser no coneixíem, tal i com publica OK Diario.
Això que va creixent a la patata conté un element que es diu glicoalcaloides, i apareixen quan aquest aliment comença a germinar. Es tracta d’un dels aliments que germina, però no és l’únic. Amb la qual cosa hem d’estar alertes a les patates i qualsevol altra hortalissa o verdura que comenci a germinar.

Aquesta substància que apareix en els brots pot arribar a ser altament perillosa per a la salut de les persones que els consumeixen. No n’hi ha prou amb treure els brots, si són molt grans potser ja han afectat a tota la patata, amb el que haurem d’estar alerta davant qualsevol d’aquests símptomes si les hem menjat.
Segons els experts poden provocar, febre, mal de cap o problemes gastrointestinals que apareixen sense cap motiu i que potser estan relacionats amb aquest element. Hauràs de llençar totes les patates en cas que hagin aparegut aquests brots o en cas contrari, estar preparat per a més d’un problema de salut.