Vadegust
El greu error que segur que estàs cometent amb les maduixes

És època de maduixes. Ha arribat el calor i ara venen més de gust que mai unes maduixes fresques. A més, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), hem de consumir tres racions de fruites fresques i de temporada al dia en el marc d’un pla d’alimentació saludable. I, en el cas de les maduixes, és important triar aquelles que tenen un color intens i uniforme, i sense cap part blanca. També hem de fixar-nos en les fulles: si el verd ha perdut intensitat, la fruita no és fresca.

Una vegada comprem les maduixes i arribem a casa, és fonamental que coneguem una sèrie de consells bàsics sobre com conservar-les. Sovint acostumem a rentar-les abans de guardar-les a la nevera, però aquest és un gran error, segons publica ‘Ok Diario‘. “La majoria de les persones no s’adonen que les maduixes tenen capacitats similars a les d’una esponja, cosa que significa que poden absorbir pesticides i bacteris fàcilment”, explica Andrea Mathis, dietitsta-nutricionista i propietària de Beautiful Eats & Things.

Dues maduixes | Pixabay
Dues maduixes | Pixabay

Quan s’han de rentar les maduixes

Què és el que hem de fer? El primer i més important és no rentar-les abans de guardar-les. Una vegada anem a consumir les maduixes, sí que podem fer-ho just en el moment que ens les menjarem.

Ara bé, no és suficient amb posar-les sota l’aigua. Per a eliminar tot rastre de pesticides, hem d’introduir les maduixes en una solució d’aigua amb sal i deixar que reposin uns cinc minuts. Una vegada transcorregut el temps, aclarim amb abundant aigua, i ja estan llestes.

Així, és fonamental rentar les maduixes just en el moment que ens les menjarem. Aportar un extra d’humitat a aquesta fruita abans de guardar-la en la nevera pot afavorir la proliferació de microorganismes, i això és justament el que cal evitar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa