Vadegust
El greu error que comets en menjar iogurt

El iogurt és un aliment que tenim molt integrat a la nostra dieta. Ja sigui per esmorzar, per berenar o com a postre. El iogurt té moltes sortides i, per aquest motiu, sempre en tenim uns quants a la nevera. I si n’ets consumidor habitual segur que comets un error. Quan anem a menjar-nos un iogurt, en retirar la tapa, ens trobem amb una mica de líquid a la part superior, i el que fem és llençar-lo a les escombraries. Però no hem de fer-ho perquè en aquest líquid s’acumulen un gran nombre de nutrients i, per tant, és beneficiós per al nostre organisme.

“El primer que hem de saber és que aquest líquid es diu sèrum proteic. És totalment segur i procedeix del propi iogurt. La principal causa de la seva formació és el temps. De la mateixa forma que quan deixem una crema molt de temps a la nevera se separa la part sòlida de la part líquida, en el iogurt passa una cosa semblant, explica al diari ‘ABC‘ el dietista-nutricionista de Nutrihabits Daniel Ursúa.

L’expert aconsella no tirar-lo perquè, segons aclareix, “el líquid transparent que se separa del iogurt és part del iogurt, part de l’aliment i no hauríem de desprendre’ns d’ell”. Pel que sembla, no hi ha un motiu que obligui a prendre aquest sèrum proteic, però Ursúa afirma que “de la mateixa forma que no tallem una part d’un filet i el llencem, no hauríem de llençar aquest sèrum. Forma part del iogurt, és totalment segur, beneficiós per al cos i arrossega amb si proteïnes i minerals“, sentencia.

Un iogurt amb una maduixa | Pixabay

Què fer si no ens agrada el líquid

Pot passar que no ens agradi aquest líquid o pensem que és un senyal de mal estat del producte. Alma Palau, presidenta del Consell General de Col·legis Oficials de Dietistes-Nutricionistes (CGCODN), aconsella barrejar-lo amb la resta del iogurt. “En el sèrum, que això és el que se separa de la resta, poden quedar proteïnes i minerals. El més encertat, si l’aspecte no ens agrada, és remoure’l amb una cullera, tornar a barrejar i homogeneïtzar el producte abans de prendre’l.

Si a algú no li agrada remoure el iogurt i tampoc li agrada veure aquest líquid separat de la matriu, almenys ha de saber que el que llença no només és aigua, sinó aigua amb proteïnes làcties, calci i fòsfor“, conclou l’experta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa