Vadegust
Els grans distribuïdors avisen de “danys incalculables” per la vaga

Els grans distribuïdors han avisat aquest dimecres que els danys que es provocaran a l’economia com a conseqüència de la vaga convocada per una part dels transportistes des del passat dilluns 14 de març són “incalculables”. Des de les patronals han afirmat estar treballant en alternatives per garantir l’oferta, i han assegurat “no entendre” la falta d’immediatesa del govern de Pedro Sánchez a l’hora de prendre decisions.

Segons el director general de l’Associació d’Empreses de Gran Consum, José María Bonmatí, dir que “es prendran decisions el divendres” no és donar una resposta. En relació a l’avançament a aquest dijous de la reunió entre el govern espanyol i els convocants de l’aturada, les patronals admeten que com “més d’hora millor” tot i que han deixat clar que, sigui com sigui, les mesures arriben tard.

Un supermercat en una imatge d'arxiu | Pixabay
Un supermercat en una imatge d’arxiu | Pixabay

En la mateixa línia, han fet una crida als convocants de l’aturada per tal que aturin les reivindicacions que afecten la distribució de productes i, per tant, també bloquegen greument l’economia. “El problema s’ha posat de manifest, les solucions arribaran, no és necessari prolongar els danys”, ha defensat Agustín Herrero, director general de Cooperatives Agroalimentàries.

D’altra banda, els grans distribuïdors també han fet una crida als consumidors per tal que facin compren “responsables” i evitin els proveïments “compulsius”. El president d’ACES, Aurelio del Pino, ha assegurat que “hi ha problemes de proveïment”, però que no hi haurà problemes de desproveïment, i ha demanat als consumidors que no compliquin la gestió fent compres massives.

ERTOs

Amb relació a una eventual aplicació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per part de les empreses, el president de la patronal de l’alimentació FIAB, Mauricio García de Quevedo, ha assenyalat que cal tenir en compte que les conseqüències de la guerra a Ucraïna “se sumen al problema” i que, si la crisi s’allarga, és “evident” que les empreses necessitaran fer servir aquesta eina.

En la mateixa línia, Bon matí ha recordat que els ERTO són mesures “individuals” de les empreses que serveixen per mitigar l’impacte d’una crisi. “Estem avisant del risc si la situació persisteix”, ha detallat Bonmatí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a març 23, 2022 | 16:34
    uno que vive en Tabarnia març 23, 2022 | 16:34
    per les seves butxaques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa