Vadegust
Gavà prepara un ‘Temps d’Espàrrecs’ adaptat a la covid-19 i sense mostra agrícola

Gavà es prepara per viure la festa anual a l’entorn d’un dels seus productes més emblemàtics: l’espàrrec blanc. Després de suspendre l’edició de l’any passat, el municipi celebrarà entre el 22 d’abril i el 10 de maig una edició de ‘Temps d’Espàrrecs’ adaptada a la covid-19 que, tot i que no comptarà amb la tradicional mostra agrícola, ha programat diverses activitats adreçades a públics de totes les edats.

Així, en un format diferent, combinant propostes presencials amb d’altres telemàtiques, inclourà tots els ingredients característics del certamen: pagesia, gastronomia, comerç i activitats al servei de la promoció d’aquest producte. El gruix de les activitats al voltant de la pagesia tindran lloc els dies 1 i 2 de maig, coincidint amb les dates en què hauria obert les portes la mostra agrícola.

Durant tot el cap de setmana, tothom qui ho vulgui podrà comprar espàrrecs de Gavà i altres productes de quilòmetre zero al Mercat del Camp. Restarà instal·lat a la Torre Lluc en horari de matí i tarda, amb circuits d’entrada i sortida degudament senyalitzats per garantir la distància interpersonal i evitar que se superi l’aforament permès.

Demostracions de manadar espàrrecs, animacions teatrals tematitzades, i una sessió especial de contacontes sobre la feina del camp i l’espàrrec a l’Espai Maragall són, junt a la missa per la Pagesia, altres activitats que tindran lloc durant el cap de setmana.

Gastronomia

La gastronomia tindrà un paper protagonista. En aquesta edició, ‘GastroGavà’ es trasllada als restaurants de la ciutat amb un calendari ampliat i una participació més elevada que mai.

Del 22 d’abril al 9 de maig, una vintena de restauradors locals oferiran a la clientela la possibilitat de degustar un ‘platillo’ o un menú amb l’espàrrec com a protagonista a través de la iniciativa ‘Espàrrecs a la Carta’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa