Vadegust
La gala dels premis The World’s 50 Best Restaurants se celebrarà a València

La gala dels premis The World’s 50 Best Restaurants se celebrarà per primera vegada a la ciutat de València el juny de 2023. Els organitzadors han remarcat que la capital valenciana acollirà la reunió anual més importants de xefs, restauradors, mitjans de comunicació i estrelles culinàries del calendari gastronòmic. William Drew, director de continguts de The World’s 50 Best Restaurants, ha destacat que València és “una ciutat que estima i valora la seva gastronòmica”. Ximo Puig, president de la Generalitat valenciana, ha remarcat que aquesta elecció de València confirma que la gastronomia del País Valencià passa pel seu “millor moment”.

El programa a València inclourà una sèrie d’esdeveniments que s’han convertit en la pedra angular de les celebracions del 50 Best Restaurants: el fòrum de lideratge de pensament #50BestTalks; una sèrie de 50 Best Signature Sessions, esdeveniments gastronòmics oberts al públic; una Chefs’ Feast, que mostrarà els millors productes i la cuina del territori espanyol i, finalment, la cerimònia d’entrega dels premis.

Així mateix, destacats xefs impartiran els seus coneixements als estudiants de cuina locals a través d’un esdeveniment educatiu dels 50 Best.

Drew ha afirmat que estan contents d’anunciar que València serà la seu de la cerimònia d’entrega dels premis en col·laboració amb el seu soci de destí Visit Valencia i altres institucions de Turisme Valencià. “No podem esperar a reunir aquesta increïble comunitat al juny a València, una ciutat que estima i valora la seva gastronòmica”, ha recalcat.

El restaurant Disfrutar | Facebook Disfrutar Bcn
El restaurant Disfrutar | Facebook Disfrutar Bcn

Edició del 2022

En l’edició del 2022, el restaurant barceloní Disfrutar, dels excaps de cuina d’elBulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, va ser nomenat tercer millor restaurant del món en la gala que es va celebrar a Londres. El guanyador d’aquesta edició va ser Geranium, de Copenhaguen i van completar el podi, Central, de Lima, en la segona posició; Diverxo, de Madrid, en la quarta i Pujol, de Ciutat de Mèxic, en la cinquena. Per la seva part, Josep Roca, del Celler de Can Roca, se’n va endur a casa el premi Beronia World’s Best Sommelier.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa