Vadegust
L’esmorzar que sempre havies pensat que era dolent, però que és molt bo

Hi ha un aliment que segurament sempre havies pensat que era molt dolent prendre per esmorzar -tot i que potser ho feies-, però que ara s’ha demostrat que és tot el contrari. Estem parlant de l’ou. Es diu que eleva els nivells de colesterol dolent i, per tant, és perjudicial per a la salut cardiovascular.

Tot i això, un estudi publicat en la revista ‘The American Journal of Medicine’ indica tot el contrari, tal i com recull Ok Diario: en realitat, l’ou pot ser bo per al cor. Té aproximadament 113 quilocalories i un gran valor nutricional: és ric en proteïnes d’alta qualitat, grasses monoinsaturades, minerals i vitamines A, B3, B12, D i E.

Ous passats per aigua | Pixabay
Ous passats per aigua | Pixabay

Per a dur a terme l’estudi, els científics van realitzar un metaanàlisi de 23 investigacions en les quals s’havia examinat l’efecte per a la salut del consum d’ou entre 1,4 milions de persones durant 12 anys. El resultat va ser esclaridor: “La nostra anàlisi suggereix que un consum major d’ous (més d’un ou al dia) no està associat amb un augment del risc de malaltia cardiovascular, sinó amb la reducció del risc de malalties coronàries”.

Ara bé, cal prestar especial atenció a la forma en la qual es cuina l’ou, ja que no té res a veure esmorzar un ou ferrat que un ou bullit, per exemple. Tenint en compte que l’ou és una excel·lent font de proteïna, que aporta sensació de sacietat i cuida la salut cardiovascular, la millor manera de consumir-lo és utilitzant mètodes de cocció simples: ou bullit, ou escaldat o ou en microones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa