Vadegust
Es presenta el Subirats Tasta’l 2021 a la Capital de la Vinya

El passat dimarts 23 de novembre es va presentar a l’Oficina de Turisme de Subirats la setzena edició del Subirats Tasta’l, la Mostra de vins, caves, productes de la terra i gastronomia del municipi que l’Ajuntament de Subirats organitza el diumenge 28 de novembre en horari de 10 a 15 hores a Sant Pau d’Ordal.

La regidora de turisme, Àngels Pinyol, va explicar que enguany la fira compta amb una àmplia representació d’expositors del municipi, entre elaboradors de vins i caves de Subirats; restaurants locals amb degustacions gastronòmiques i la participació especial del Gall del Penedès, així com artesans alimentaris de productes de la terra i un mercat d’artesania i art de Subirats acompanyat de les entitats del municipi.

Com a novetat de l’edició d’enguany, s’amplia l’horari de la fira una hora i s’espaia el recorregut en un format més ampli que facilita el passeig pels expositors, el circuit agafa tot el carrer Ponent i la Plaça Subirats, un format més segur per repartir les diferents zones gastronòmiques de la fira.

Com a novetat d’aquest any també es comercialitzarà la cistella de Subirats amb productes de proximitat del municipi, una cistella creada i comercialitzada per Caram Caram amb 10 productes singulars i que remarca els productes km0 i dona visibilitat als petits productors del municipi.

Un plat preparat pel restaurant Cal Xim | Facebook Ajuntament de Subirats

També en l’edició d’enguany es fa una aposta per la mobilitat sostenible i s’habilita un aparcament a la zona esportiva de Lavern i l’estació de tren per venir caminant fins a Sant Pau d’Ordal pel carril de vianants. Totes les persones que escullin aquesta opció tindran un obsequi per bescanviar als estands de venda de tiquets.

Dins de la 16a edició hi haurà degustacions de vins i caves dels cellers de Subirats i degustacions gastronòmiques a càrrec del restaurant Cal Xim, restaurant El Racó del Pago, Cafè Centre Agrícola de Lavern, i la participació especial del Consell Regulador IGP Gall del Penedès i la gastronomia del municipi convidat Castell i la Gornal. Les zones gastronòmiques i la sala de tast comptarà amb la col·laboració especial de l’alumnat del Programa de Formació i Inserció de l’especialitat d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració, PFI La Forquilla.

La inauguració que tindrà lloc a la sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats es farà amb la presència de Miguel Delgado, alcalde de Castell i la Gornal, municipi convidat en l’edició d’enguany. Durant el recorregut inaugural es farà una desfilada del folklore de tots dos municipis que comptarà amb els dracs de Subirats i els dracs de Castellet i la Gornal. El municipi de Castellet i la Gornal disposa d’un espai propi a la fira per donar a conèixer la seva gastronomia, productes de proximitat i recursos turístics.

Com activitats complementàries dins de la Mostra hi haurà un tast d’olis dirigit per l’especialista Joan Papaseit, dos tastos guiats dirigits per l’enòleg Lluís Ràfols i un maridatge guiat dirigit per Caram Caram, tots els tastos es realitzaran a la sala de tast del Subirats Tasta’l que s’entrena amb una nova ubicació a la sala polivalent del centre Agrícola de Sant Pau. L’oferta de tastos es complementa amb activitats sostenibles com la caminada de natura i la ruta autoguiada en bicicleta elèctrica.

Com cada any, els més petits podran gaudir d’activitats i tallers infantils amb jocs gegants, taller de pintura i vi, visita guiada a la vinya dels nens i una tirolina a càrrec de l’escola de natura Cuabarrada del Parc Natural del Foix.

El preu de 8 tiquets degustació és de 6€ i el preu de la copa és de 3€. Com a novetat de l’edició d’enguany es podran adquirir els tiquets, la copa i les activitats anticipadament a través de la plataforma de comercialització penedesturisme.cat, la venda online estarà disponible fins al divendres 26 de novembre a les 20 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa