Vadegust
Es poden congelar les carmanyoles de vidre?

Aquesta és una pregunta que tots ens hem fet alguna vegada: podem posar als congeladors les carmanyoles que contenen menjar i que són de vidre? Segons publica ‘Ok Diario’, el primer a tenir en compte és que les carmanyoles de vidre són molt més fàcils de netejar que les de plàstic. A més, no retenen el sabor o olor dels aliments amb l’ús, i no es deformen amb el pas del temps. A això cal sumar que són 100% reciclables, així que ofereixen avantatges molt interessants.

Les carmanyoles de vidre són aptes per a absolutament tots els electrodomèstics. De manera que podem utilitzar-les de manera 100% segura amb totes les temperatures tant en el microones com en el forn, el rentavaixella, la nevera i, per descomptat, el congelador. Malgrat ser molt més fràgils, conserven millor el sabor dels aliments i les seves propietats.

Per tant, sí que podem congelar els aliments en carmanyoles de vidre, tot i que hem de seguir una sèrie de recomanacions bàsiques perquè no esclatin.

Una nevera plena de menjar | Pixabay
Una nevera plena de menjar | Pixabay

Aliments

Si el que volem és congelar verdures, el millor e guardar-les en un pot allargat i de boca ampla. Perquè quan el contingut s’expandeixi en congelar-se tingui lloc, hem de deixar uns quatre centímetres d’espai lliure en la part superior.

En relació als brous i altres líquids, hem de deixar un quart de recipient buit. En aquest cas, el millor és guardar-los en porcions ja que una vegada descongelats no es poden tornar a congelar.

Per tant, la clau a l’hora de congelar carmanyoles de vidre és no omplir-les. Sempre cal deixar uns centímetres d’espai lliure per a quan el contingut s’expandeixi, tant si és líquid com sòlid.

El millor és utilitzar carmanyoles allargades i de boca ampla. Tot i que lés més comuns, tant de vindre com de plàstic, són les de forma quadrada i rectangular, les rodones són molt més segures.

En definitiva, la resposta a si es poden congelar les carmanyoles de vidre, és un absolut sí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa