L’increment de la demanda en els lineals de venda de les superfícies comercials del país arran de la crisi provocada pel coronavirus ha disparat les vendes de pomes i peres, tal com ha constatat l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat. L’entitat assegura que la sortida de fruita de pinyol de les càmeres catalanes ha registrat un creixement, respecte a una setmana habitual del mes de març, d’entre el 50 i el 100%, segons l’espècie o varietat. D’altra banda, Afrucat destaca que les centrals fruiteres catalanes ja fa dies que estan treballant per fer encara més estrictes els protocols de funcionament, les pautes higièniques, operacionals i d’accessibilitat a tots els recintes.

Les centrals fruiteres estan establint protocols d’higiene per evitar contagis a les centrals, amb mesures com ara la desinfecció del personal i dels circuits d’entrada i sortida; la separació dels treballadors al lloc de treball; la freqüència de substitució dels guants de làtex; la no utilització dels serveis o zones comunes; el manteniment de la distància de seguretat quan es parla amb els companys, i la desinfecció periòdica de les superfícies de treball.

També es treballa en repensar provisionalment els torns de treball, per exemple doblant torns amb menys hores, intentant dividir equips, per minimitzar els riscos de contagi. I es recomana que no entrin a la central ni a les oficines personal no necessari per a l’activitat, com ara transportistes o empreses proveïdores.

Finalment, des d’Afrucat posen de relleu les declaracions de responsables de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) subratllant que “les experiències de brots anteriors demostren que la transmissió a través del consum d’aliments no va ocórrer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa