Vadegust
L’error que comets quan compres amanides de bossa al supermercat

Qui no ha comprat una bossa d’amanida al supermercat? Són pràctiques i t’estalvies haver-la de netejar. La treus de la bossa, la poses al plat, l’amaneixes una mica i llesta per menjar! Però la pregunta és si una amanida de bossa és realment un plat saludable. Segons ‘Ok Diario‘, menjar amanida de bossa, que és un producte preenvasat, és generalment segur. Els controls en les empreses que les elaboren, de fet, són estrictes i nombrosos per a garantir que es respectin totes les normes de seguretat durant la fase de producció.

Des del punt de vista de la preparació, per tant, i de la conservació podem estar tranquils. Però el que importa també són els nostres hàbits i les nostres eleccions quan som al supermercat. De fet, a l’hora de comprar un paquet d’amanida de bossa, és bona idea revisar el paquet, evitant simplement agafar la que veiem primer. Quan agafem una bossa, per tant, és important que comprovem una cosa essencial: que no estigui inflada d’aire. La presència d’oxigen en la bossa, de fet, és un senyal que alguns bacteris han proliferat durant el transport i l’emmagatzematge.

Una amanida ja preparada | Pixabay

No agafar mai una bossa inflada d’aire

Així les coses, mai has d’agafar una amanida de bossa si veus que està inflada ja que és possible que porti molt de temps a la nevera del supermercat (comprova la data de caducitat) o pot ser que hagi patit canvis de temperatura, és a dir, que s’hagi vist sotmesa al fet que la gent estigui obrint i tancant la porta de la nevera per a agafar altres amanides i productes del costat.

En concret, és possible que la temperatura a la qual està sotmesa la bossa d’amanida hagi superat els 8 °C abans d’arribar al taulell provocant que proliferin bacteris que provoquen que la bossa s’acabi inflant a causa dels processos de fermentació que desenvolupen. A més, obrir i tancar les portes dels refrigeradors dels supermercats tota l’estona, crea l’ambient ideal perquè creixin els microorganismes.

En relació a la data, sempre és millor triar un producte el més fresc possible, per tant amb una caducitat llunyana en el temps per a estar segur que la càrrega bacteriana en el seu interior és menor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a març 23, 2022 | 10:21
    ciutadà març 23, 2022 | 10:21
    Poden ser pràctiques, però jo les trobo immenjables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa