Vadegust
Què engreixa més la maionesa o el quètxup?

Què seria d’una hamburguesa sense quètxup o maionesa? Oi que no en podríeu prescindir? I qui parla de les hamburgueses, parla de desenes d’aliments que no serien el mateix si no anessin acompanyades d’una d’aquestes salses -o totes dues-. Però t’has preguntat mai quina de les dues engreixa més? ‘Ok Diario‘ en dona la resposta.

Maionesa

La maionesa és una salsa que va néixer a l’illa de Menorca. Es tracta d’una salsa emulsionada freda elaborada a base d’oli vegetal i ous sencers batuts. Segons la recepta tradicional, s’assaona amb sal, vinagre o suc de llimona. En l’actualitat, s’utilitza com a acompanyament en multitud de plats, normalment verdures i peixos.

Quètxup

El quètxup és una salsa d’origen xinès elaborada amb tomàquet, vinagre, sucre i diferents espècies. S’utilitza com a condiment per a plats de menjar ràpid, com ara hamburgueses. El seu origen es troba en el ketsiap, una salsa picant que acompanyava a la carn i al peix molt típica de la Xina, tot i que entre els seus ingredients no estava el tomàquet. Va ser l’estatunidenc Henry J. Heinz qui va afegir el tomàquet a la salsa a finals del segle XIX.

Quètxup, maionesa, i altres salses | Pixabay
Quètxup, maionesa, i altres salses | Pixabay

Quina engreixa més?

Pel que fa a l’aportació calòrica, el de la maionesa és molt superior al del quètxup: fins a 785 calories per cada 100 grams enfront de 120 calories per cada 100 grams.

A l’hora de valorar quin engreixa més, també cal tenir en compte la composició grassa. En aquest cas, el primer lloc en el rànquing també és per a la maionesa (88 grams de greix per cada 100 grams si és sencera i 28 grams de greix per cada 100 grams si és light). El quètxup té 0,5 grams de greix per cada 100 grams. El per què la maionesa és tan grassa s’explica perquè l’oli vegetal és un dels seus principals ingredients.

Valorant tots dos factors, arribem a la conclusió que la maionesa engreixa més que el quètxup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa