Vadegust
Els restauradors avisen: “Una cosa és morir del virus i l’altra de gana, i molts estem començant a morir de gana”

El Gremi de Restauració de Barcelona ha llençat aquest dimarts un vídeo per les xarxes socials en què denuncia les seqüeles a nivell econòmic i emocional en els responsables dels bars i restaurants de la ciutat com a conseqüència de les actuals restriccions en el sector. En el vídeo, es recullen diferents testimonis que expliquen com estan afrontant quasi un any de tancament i restriccions. “Una cosa és morir del virus i l’altra de gana i molts estem començant a morir de gana”, adverteix Melissa, una restauradora de Gràcia, que explica que ha hagut de recórrer a l’ajuda econòmica de la família. “Porto 30 anys treballant al restaurant i una altra cosa amb 52 anys… vas al carrer i no hi ha feina”, lamenta Joaquim, de Sant Martí.

Altres com Anna, una restauradora de Les Corts, relaten com la situació anímica és un “pujar i baixar continu” i la frustració que li causa veure com les restriccions al seu sector no ajuden a millorar les dades epidemiològiques, mentre que Berni, un restaurador de l’Eixample, considera que “el que s’estén és la desesperança”. També apareix el cas d’una altra restauradora de Sant Andreu que relata com està a punt de medicar-se en presentar un quadre d’ansietat “molt gran”.

El Gremi de Restauració recull en aquest espot els testimonis de mitja dotzena de restauradors de Barcelona, que expliquen la seva situació actual després de mesos de restriccions per al sector, que ara només pot obrir al públic dues hores al matí i dues i mitja al migdia per servir esmorzar i dinars, respectivament.

L’entitat adverteix que el deute dels autònoms i pimes “ha esdevingut un pou sense fons que absorbeix qualsevol tipus d’ingrés i que amenaça el patrimoni personal i sosteniment de les famílies”. El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, assegura que els testimonis del vídeo són “només la punta de l’iceberg”.

“Aquest vídeo hauria de remoure la consciència de tots aquells que segueixen reclamant sacrificis i més sacrificis a un sector i a unes persones que es troben al límit de la seva capacitat”, afegeix Pallarols, que explica que en els darrers mesos s’han multiplicat els desnonaments de restauradors que abandonen el local i les seves inversions perquè no poden assumir les despeses fixes; o traspassos per sota del que seria normal en temps de crisi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Beppa a gener 24, 2021 | 00:52
    Beppa gener 24, 2021 | 00:52
    El gremi de l'hostaleria potser no ha estat combatiu col.lectivament... però és el temps d'aliar-se. Sé que el poble us donarà suport. Sou estimats i valorats. Ara tots estem amoïnats per una normativa de tot punt injusta i inadequada, perquè no soluciona res i causa pèrdues i dissort a cabassos. És insuportable!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa