Vadegust
Els bars i restaurants de Lleida consideren insuficient l’ampliació d’horaris d’obertura

Els bars, cafeteries i restaurants de Lleida valoren positivament poder obrir, des d’aquest dilluns, una hora més en les franges de matí i migdia però encara ho consideren insuficient. En el cas dels esmorzars, han notat que els clients hi acudeixen d’una forma més esglaonada i, d’aquesta manera, no coincideix tanta gent a l’hora a l’establiment. Pel que fa als dinars, confien en poder donar servei a persones a les quals fins ara no els donava temps anar a dinar en establiments de restauració. Tot i així, lamenten no poder servir sopars als locals. En aquest sentit, reclamen aixecar les restriccions horàries i es comprometen a garantir totes les mesures de seguretat i de limitació d’aforament que estableixin les autoritats sanitàries.

El propietari de la cafeteria La Bámbola de Lleida, Josep Maria Cases, ha explicat que l’hora de més que poden obrir des d’aquest dilluns “va molt bé perquè ve més gent i el servei és més relaxat ja que no s’amunteguen”. “Abans la gent venia d’una forma més concentrada”, assenyala. Pel que fa al migdia, Cases considera que “és una avenç molt gran de cara als restaurants”. De totes maneres, es mostra partidari de “l’obertura total amb totes les mesures corresponents i l’aforament que calgui i amb sancions per qui no compleixi”.

El responsable de la cafeteria Des-Tapa’t, Albert Calafell, assegura que, de moment, no estan notant cap millora pel fet de poder obrir una hora per servir esmorzars. “Abans se’ns acumulava la gent a primera hora i ara intueixo que el que farà és dilatar-se fins a dos quarts d’onze”. Això, es mostra més esperançat per poder allargar una hora els dinars perquè “abans tancar a dos quarts de quatre era molt just”. També veu positiu l’ampliació del confinament de municipal a comarcal perquè “amplia que la gent de la comarca també pugui venir”.

Josep Maria Cases afirma que, després de mesos de restriccions al sector per la covid-19, estan “sense forces i sense diners ja fa dies” i remarca que viuen amb resignació la situació tot esperant “que això passi d’una vegada”. En el cas del Des-Tapa’t, el seu responsable explica que en aquest temps l’ha portat a plantejar “com reestructurar l’empresa per absorbir el màxim de volum de clients, minimitzant l’esforç tant en personal i consums”. “Ens toca anar esquivant pedres poc a poc i segur que ens en sortirem”, remarca.

Els establiments de restauració podien obrir fins ara de les 7.30 fins a les 9.30 hores i de les 13 a les 15.30 hores, i des d’aquesta setmana ho poden fer una hora més en les franges horàries de matí i migdia, és a dir fins a les 10.30 i a les 16.30 hores, respectivament. L’aforament a l’interior dels locals, però, continua estant limitat al 30%, i no poden haver-hi més de quatre persones per taula.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa