Vadegust
El xef Eric Montes guanya el premi a la ‘Millor recepta euroregional’

La fira Alimentària de Barcelona ha acollit el primer concurs de cuina a la “Millor recepta euroregional elaborada amb productes DOP i IGP de les Illes Balears, Catalunya i Occitània” que organitza l’Euroregió Pirineus Mediterrània. El guanyador ha estat Eric Montes, un jove xef de Vilanova i la Geltrú que l’any passat va quedar primer a la final catalana de l’European Young Chef Award. Els altres dos concursants han sigut el menorquí José María Borrás, i Thomas Riquier, un dels cuiners del restaurant Vivants de Tolosa del Llenguadoc. Tots tres xefs han rebut les felicitacions del jurat transfronterer, presidit pel director general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard Sans, per les excel·lents elaboracions culinàries amb productes de proximitat i de qualitat certificada, provinents de cadascun d’aquests territoris veïns.

Aquest premi ha estat una de les activitats més destacades de la trobada interregional d’agents de la “Xarxa d’aliments de qualitat”, que ha aplegat experts, productors i promotors de productes DOP i IGP de Catalunya, les Illes Balears i la regió Occitània. Una jornada que ha comptat també amb una conferència i una taula rodona on s’han analitzat tant la importància dels circuits curts, de proximitat, del comerç agroalimentari, així com el valor estratègic de les experiències turístiques en favor dels productes de proximitat.

La ‘Xarxa d’aliments de qualitat’ es va iniciar el març de l’any passat i té com a objectiu la transferència de coneixement i tecnologia, per a l’enfortiment de l’ecosistema innovador del sector agroalimentari a escala euroregional, i és un dels projectes finançats amb el fons Covid-19 impulsat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània per fer front als efectes de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa