Vadegust
El sector de l’hostaleria avisa que “no podrà assumir” un nou tancament

Les principals associacions i federacions hostaleres del territori català han alertat en un comunicat conjunt que el sector “no podrà assumir” un nou tancament en cas que el Govern decideixi endurir les restriccions de mobilitat i socials davant l’augment dels índex de la covid-19. Reclamen que s’eviti una nova “improvisació” que “tant mal està fent” a aquests negocis, lamenten la creació “d’expectatives que es van frustrant” i la manca de “diàleg” i demanen que es mantinguin les restriccions actuals.

A més, recorden que “segons consta als estudis del mateix Departament de Salut”, la font “principal” del contagi “és l’àmbit privat”. Per tot plegat proposen que es facin inspeccions i es castigui els infractors en concret “i no tota l’hostaleria”, alhora que recorden que altres Comunitats que no han tancat “estan evolucionant de forma similar” a la catalana.

També alerten que amb el sistema actual d’ajuts no tenen “cap possibilitat” de sortir-se’n i demanen que a les zones despoblades s’ampliï la mobilitat. A més reclamen accions sanitàries “més precises”.

Finalment, “davant la manca de diàleg del Govern i la seva inacció continuada”, les patronals de l’hostaleria es plantegen presentar-li una “demanda col·lectiva” per defensar el sector. “No podem admetre que des del primer moment se’ns hagi senyalat com els culpables dels rebrots”, indiquen.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a desembre 17, 2020 | 09:22
  Serafi Bandarra i Grataconys desembre 17, 2020 | 09:22
  Mirem les terreces, tots em la mascareta al coll, i ningun diu res, inclusos mots cambrers, si els empresaris hagessin fet cumplir les normes, no tan sols oficials, sino també les elementals i lógicas, potser no se estaria aixi, que no es queixin ara.
 2. Icona del comentari de: Els bars han incomplert majoritàriament. a desembre 17, 2020 | 10:42
  Els bars han incomplert majoritàriament. desembre 17, 2020 | 10:42
  Doneu les gràcies als bars, que han fet el que els hi ha donat la gana, i amb la seva estupidesa us han enfonsat a tots.
 3. Icona del comentari de: Angelblau a desembre 17, 2020 | 11:49
  Angelblau desembre 17, 2020 | 11:49
  Aquest de ER- Salut ampliant la base. En fi ..
 4. Icona del comentari de: Gecko a desembre 17, 2020 | 13:01
  Gecko desembre 17, 2020 | 13:01
  Si a França i a Alemanya, dos exemples, tanquen, perquè els baristes i restauradors nostrats son diferents i tant entesos en epidemiologia, dades epidemiològiques i volen denunciar Governs ? Son uns creguts ? Els tenim massa ben acostumats, malgrat que la majoria viuen del malson del turisme sobredimensionat i massificat ? La foto ho diu tot, solament que hi hagi una persona portadora de SARS-CoV-2, l'han cagada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa