Vadegust
El motiu pel qual no has de bullir els ous tot just treure’ls de la nevera

D’ous en mengem pràcticament tots. I relativament sovint. Per això és important conèixer alguns trucs per a tractar-los correctament i cuinar-los d’una manera senzilla i pràctica. Per exemple, mai s’han de bullir els ous tot just treure’ls de la nevera, tal i com explica ‘Ok Diario‘. És molt millor deixar que els ous aconsegueixin primer la temperatura ambient. I si fas això, una vegada que estiguin bullits et beneficiaràs quan hagis de pelar-los.

El motiu? Agafar un ou fred de la nevera i submergir-lo en aigua bullint provoca una reacció violenta dins de la seva pela, inclosa la clara d’ou que s’adhereix al revestiment interior. Aquesta és, per tant, la raó per la qual després quan ja s’ha bullit resulta molt més difícil de pelar. I això no és tot.

Tampoc s’han de posar els ous a l’olla abans que l’aigua bulli, ja que agregar-los directament a l’aigua bullint farà que sigui més fàcil pelar-los i que a més triguem molt menys a cuinar-los (per a bullir correctament els ous, has d’esperar que l’aigua bulli i després cuinar l’ou en aquest aigua durant deu minuts).

Ous de gallina
Ous de gallina | Pixabay

El que cal fer

Deixar reposar l’ou durant uns cinc minuts després de treure’l del frigorífic i així li donarà temps perquè s’escalfi prou com per a evitar un xoc, i això no només ajudarà amb el procés de pelat, sinó que també evitaràs que les peles de l’ou s’esquerdin durant el procés en el qual s’està bullint.

Amb aquestes petites però importants precaucions, ara estàs preparat per a cuinar els ous de la manera que desitgis. Diverteix-te elaborant plats amb els ous com a grans protagonistes, i sorprèn els teus convidats amb plats cuinats a la perfecció gràcies als trucs que acabes d’aprendre sobre el tractament dels ous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa