El Gremi de Restauració titlla d'”irresponsabilitat imperdonable” que Sanitat estudiï prohibir fumar a les terrasses

L'organització insta la Generalitat a demarcar-se d'una proposta que veuen "ineficaç" per lluitar contra la covid

El Gremi de Restauració de Barcelona ha titllat d”irresponsabilitat imperdonable” la proposta del Ministeri de Sanitat de prohibir el consum de tabac a les terrasses dels bars i restaurants. En un comunicat, l’organització empresarial afegeix que aquest plantejament no serà eficaç per lluitar contra la covid perquè “no hi ha evidència sobre la transmissió directa del virus a través del fum del tabaç”. Per això, el Gremi ha demanat al Govern que es desmarqui de la prohibició i confirmi que no endurirà les “ja de per si severes” restriccions a la restauració. El seu director general, Roger Pallarols, ha dit que “prohibir fumar a les terrasses només servirà per posar-los les coses una mica més difícils als restauradors”.

Segons Pallarols, la ministra Carolina Darias actua com una “buròcrata allunyada de la realitat”.”Amb aquesta ocurrència el ministeri se suma a l’especulació i contribueix a la psicosi social sobre on i de quina manera es produeixen els contagis”, ha afegit.

El Gremi també critica que es vulgui aprofitar el moment d’emergència sanitària “per legislar sense el necessari debat social” i recorda que la normativa espanyola de consum de tabac “és una de les més avançades d’Europa i genera ampli consens”.

Nou comentari