Vadegust
El Govern allarga una hora l’obertura de la restauració a l’hora d’esmorzar i dinar

El Govern ha decidit passar del confinament municipal al comarcal i també allargar una hora l’obertura de la restauració en els dos torns que actualment estan permesos, el d’esmorzar i el de dinar. Per tant, bars i restaurants podrien obrir ara de 7.30 a 10.30 i de 13 a 16.30. Aquest dijous al matí ha tingut lloc una nova reunió del Procicat per acabar de decidir les mesures que regiran a partir del proper dilluns i que duraran, en principi 14 dies, i que finalment han estat anunciades aquest migdia per part del secretari general de Salut, Marc Ramentol.

Durant la roda de premsa, Ramentol ha deixat clar que “la pressió assistencial continuarà amb la desprogramció d’intervencions”, i ha avisat que “la majoria de les mesures han de continuar dilluns“. “Hem de ser capaços de donar una mica d’aire, per exemple, a la restauració i als equipaments esportius”, ha defensat. A més, el Govern també ha anunciat que a partir de dilluns el confinament passarà a ser comarcal, i no pas municipal com fins ara.

Pel que fa a la situació epidèmica, Ramentol ha explicat que s’està començant a deixar enrere el pic de màxima pressió assistencial, amb gairebé 20 dies de contagis a la baixa i ara ja amb les UCI baixant. Les prediccions a curt termini no indiquen canvis significatius, però amb l’amenaça de les noves variants, la situació de la tensió assistencial i la disminució de les dosis de vacunes previstes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa