Vadegust
El Fòrum Gastronòmic torna a Girona de la mà dels germans Roca, Colagreco i Bottura

El Fòrum Gastronòmic de Girona reunirà el mes de març alguns dels millors cuiners del món, com ara els germans Roca, l’argentí Mauro Colagreco i l’italià Massimo Bottura. Els tres formen part de la llista de restaurants ‘Best of the Best’ i participaran en una taula rodona. El Fòrum d’enguany vol posar el focus en la formació, el talent i la innovació tecnològica aplicada a la gastronomia. El certamen mantindrà la programació dins del Palau de Fires i el Palau de Congressos de Girona, tot i que també farà actes descentralitzats, com ara sopars a quatre mans a càrrec de cuiners destacats.

Els germans Roca, el cuiner argentí Mauro Colagreco i l’italià Massimo Bottura participaran al mes de març en el Fòrum Gastronòmic de Girona que es farà del 13 al 15 de març del 2022. Aprofitant els 15 anys del certamen culinari, la programació tornarà a omplir el Palau de Fires i el Palau de Congressos de conferències, tallers i taules rodones.

Una d’elles és la que protagonitzaran els tres cuiners que formen part de la llista ‘Best of the Best’. Els germans Roca dirigeixen el Celler de Can Roca, Colagreco és cuiner del Mirazur de Menton (França) i Bottura representarà l’Osteria Francescana, de Mòdena (Itàlia). Els tres establiments han aconseguit el reconeixement de millor restaurant del món.

Un dels passadissos d’expositors en una carpa al Fòrum Gastronòmic de Girona el 20 de novembre de 2018 | ACN

A més, el saló comptarà amb les empreses més destacades del sector i també hi haurà àgores temàtiques, demostracions i sessions monogràfiques. Les àgores temàtiques seran per a sessions formatives centrades en el mon del vi (Àgora Bacus), les tècniques de la cuina (Àgora Culinària), els dolços (Àgora Dolços), el servei (Àgora Sala) i la gestió empresarial (Àgora Empresa).

La novetat d’aquesta edició del Fòrum, però, és la descentralització d’alguns actes. De fet, al llarg de l’any es faran sopars a quatre mans a càrrec de cuiners destacats. També es faran exposicions artístiques relacionades amb la gastronomia i un cicle de cinema i documentals ambientats en la cuina.

Per altra banda, la 15a edició del Fòrum Gastronòmic Girona comptarà amb la participació d’una ciutat convidada, una de les novetats del format.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa