Vadegust
Les diferències entre flam i púding que segur que desconeixes

El flam i el púding són dues postres molt freqüents. Però saps quina és la diferència entre totes dues elaboracions? De fet, els seus ingredients principals són llet, ous i sucre, la seva textura és similar i el seu sabor pot semblar-te molt semblant. Però són dos plats d’orígens molt diferents i que a més tenen característiques molt pròpies que els diferencien, segons publica ‘Ok Diario‘.

D’entrada, el púding és un postre d’origen anglès, mentre que el flam és d’origen portuguès. A banda d’aquesta diferència de procedència, hem d’assenyalar també que el flam sempre és dolç, i encara que el púding acostuma a ser-ho, és evident que existeixen receptes de púding salat amb verdures, per exemple. A més acostuma a portar també molles de pa o de bescuit que li donen més consistència.

D’altra banda, tant el flam com el púding es cuinen al bany maria, tot i que existeixen receptes on es cuina al forn o també el podem preparar al microones.

Què és el flam

El flam és un postre de cullera portuguès cobert de caramel semilíquid i és una preparació de sucre, vainilla, ous i llet i a vegades també porta nata. La concepció del flam es remunta a l’època romana , però en aquella època consistia en una crema no gaire dolça, aromatitzada amb mel. El flam va sobreviure fins a l’època de Cristòfor Colom, i potser gràcies als seus viatges també es molt popular a Amèrica Llatina, especialment a Mèxic. Però és curiós descobrir que el terme amb el qual es fa referència a aquestes postres és francès (flaon). Això es deu al fet que, sobretot a les regions del sud de França, s’ha arrelat una tradició culinària en la seva preparació. La recepta del flam no és molt complexa i es triga aproximadament una hora i mitja a gaudir d’un excel·lent postre.

Un púding | Pixabay

Què és el púding

El púding és un postre elaborat amb llet, ous, sucre més alguns ingredients per a facilitar la solidificació, com la farina, la fècula de patata o la cola de peix, i no només això, sinó que pot tenir els més variats sabors: xocolata, nata, caramel, fruites, etc. Una vegada que els ingredients s’han barrejat d’acord amb la recepta, la preparació del púding generalment s’aboca en petits recipients d’una sola porció per a la degustació amb cullera. En el mercat existeixen preparats liofilitzats , que permeten gaudir d’un púding en poc temps, perdent el ‘ritual’ de la seva preparació des de zero. És un aliment ric sobretot en hidrats de carboni i el seu valor nutricional depèn molt de l’ingredient que s’utilitzi per a donar-li el sabor principal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa