Kebab i kebap. T’inquieta saber quina és la diferència? Doncs no et preocupis, perquè la realitat és que no n’hi ha cap. No es tracta de dos plats similars o que provinguin del mateix país, sinó que en realitat són el mateix i l’única diferència té a veure amb el lloc en el qual estiguem per a denominar-lo d’una manera o d’una altra.

Així, la diferència entre kebap i kebab és que el primer és la forma turca d’escriure la paraula i el segon és la forma anglesa o àrab, tal i com publica Ok Diario. D’aquesta manera, en tots dos casos estem parlant del mateix plat de carn rostida en un punxo giratori que se serveix amb pa, verdures i salses. No obstant això, hi ha algunes variants regionals del kebap o kebab, com el döner, el dürüm, el shawarma o el gyros.

La paraula kebap és d’origen persa i significa “carn a la graella”, mentre que la paraula kebab és d’origen àrab o anglès i s’usa per a referir-se al mateix plat. Totes dues paraules es pronuncien de manera similar, però l’escriptura varia segons l’idioma o la regió.

Un kebab | Pixabay

Quines són les variants del kebab o kebap

Existeixen diferents tipus de kebap o kebab segons la manera de cuinar la carn, el tipus de pa que s’usa per a servir-la i els ingredients que l’acompanyen.

Alguns dels més coneguts són:

  • Döner kebab: És el tipus de kebab més comú. Consisteix en carn rostida en un punxo vertical que gira sobre una graella i es talla en làmines. Se serveix dins d’un pa de pita amb verdures i salses.
  • Dürüm kebab: És similar al döner kebab, però s’usa un pa fi i s’enrotlla formant un rotllo. Es pot emplenar amb els mateixos ingredients que el döner kebab o amb uns altres com a formatge, blat de moro o patates fregides.
  • Lahmacun: És també conegut com a pizza turca. Es prepara una massa fina de pa i es cobreix amb carn picada, tomàquet, ceba, julivert i espècies. S’enforna i se serveix enrotllat o doblegat.
  • Shish kebab: És el tipus de kebab original. Consisteix en carn marinada i tallada en trossos que s’enfilen en un punxo i es rosteixen a la graella. Es pot acompanyar amb verdures, arròs o pa.
  • Shawarma: És el tipus de kebab típic dels països àrabs. Es prepara amb carn de xai, pollastre o vedella que es rosteix en un punxo vertical i es talla en tires. Se serveix en un pa pla amb amanida, cogombrets i salsa de iogurt o tahini.
  • Gyros: És el tipus de kebab típic de Grècia. Es prepara amb carn de porc, pollastre o vedella que es rosteix en un punxo vertical i es talla en trossos. Se serveix en un pa pla amb tomàquet, ceba, patates fregides i salsa tzatziki.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa