Vadegust
Dieta inversa: et mantindrà sense panxa per sempre

Segur que has escoltat en nombroses ocasions -o potser fins i tot t’ha passat- que és molt normal perdre pes i tornar-lo a guanyar passat un temps. És el que es coneix com a ‘efecte rebot’. Doncs bé, hi ha una dieta amb la que això no passa, i que s’acosta bastant al que seria una dieta normal i equilibrada.

Segons publica el ‘Diari de Girona‘, aquest tipus de dieta, cada vegada més popular, permet a l’organisme adaptar el seu metabolisme energètic. Encara que mengis una mica més, el teu pes no canvia. Segons els nutricionistes, la base d’aquesta dieta inversa és el metabolisme basal de la persona, que utilitza l’energia per a mantenir les seves funcions vitals en repòs.

En resum, després de perdre pes, començant amb una dieta restrictiva, s’augmenten gradualment les calories, sobretot les dels carbohidrats, estem parlant d’un màxim de 100 calories cada setmana, enganyant el cos fent una espècie de pull-up. La dieta inversa consisteix a afegir uns 20 grams (és a dir, unes 100 calories) de carbohidrats un dia a la setmana, durant sis setmanes.

Pasta amb salsa bolonyesa | Pixabay
Pasta amb salsa bolonyesa | Pixabay

Després de sis setmanes, torna a augmentar 20 grams, sempre un dia cada set. Després d’uns mesos, s’aconsegueix una quantitat normal de calories, però el pes no augmenta. Encara que el principi bàsic és molt senzill, la dieta inversa no és fàcil, perquè cal ser precís. El millor és consultar a un nutricionista abans de posar-ho en pràctica, per a saber exactament quant cal afegir en calories i fins a on cal arribar.

Aquesta dieta té molts beneficis, per exemple permet recuperar la massa muscular perduda amb la dieta d’aprimament, però sense afectar la massa grassa. La dieta inversa ajuda sens dubte a controlar la gana i a tenir una sensació de control.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa