Vadegust
Detectat el primer positiu per covid-19 en un treballador de la campanya de la fruita

El Baix Segrià ha detectat el primer positiu per coronavirus en un treballador de la fruita. Es tracta d’un veí de Soses (Segrià) que presenta símptomes lleus de la malaltia, segons publica Segre i ha confirmat a l’ACN l’alcaldessa Sandra Marco. L’home treballa al camp per a una empresa d’Alcarràs (Segrià). La confirmació d’aquest cas ha obligat a activar el protocol establert per Salut, amb l’aïllament domiciliari del treballador, així com de la seva família, i ja s’han efectuat tests PCR a persones amb qui ha tingut contacte directe, el resultat de les quals es coneixeran aquest dimarts. Marco destaca la ràpida actuació de Salut i defensa la importància de l’ús d’equips de protecció i de seguir les recomanacions de les autoritats.

L’alcaldessa de Soses defensa que “no cal crear alarma” ja que considera que el cas “està ben encarrilat” després que s’hagi aïllat el treballador i a la seva família, i que Salut hagi efectuat proves PCR a les persones properes. Marco assenyala que “no és una persona” que ha arribat per treballar a la fruita sinó que es tracta d’un veí que resideix tot l’any al poble amb la seva família. Explica que, des de l’Ajuntament, se li està oferint suport com ara facilitar-li aliments.

Sandra Marco destaca la ràpida actuació de Salut després que es detectés diumenge aquest cas de coronavirus i destaca la col·laboració que mantenen el departament, centres d’assistència primària (CAP) i ajuntaments del Baix Segrià. L’alcaldessa de Soses defensa que “la prevenció és clau” i recorda als empresaris la importància de facilitar i d’obligar els treballadors a utilitzar equips de protecció individual (EPI).

D’altra banda, Marco ha explicat que l’Ajuntament de Soses ha habilitat 58 places a l’alberg municipal per, si fos necessari, confinar algun temporer amb una simptomatologia compatible amb la covid-19 en el cas que l’empresari no pugui garantir un espai alternatiu a l’allotjament amb aquesta finalitat.

En les darreres setmanes han començat a arribar al Baix Segrià temporers per treballar a la campanya de la fruita, alguns dels quals sense contracte de treball, un fet que causa certa preocupació entre els alcaldes de la zona, tenint en compte l’emergència sanitària per la covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa