Vadegust
Damm va guanyar 121 milions d’euros el 2021, el triple que fa un any

Damm va aconseguir en l’exercici 2021 uns resultats que se situen per sobre dels nivells previs a la pandèmia. Concretament, la companyia ha obtingut uns ingressos consolidats de 1.488 milions d’euros, un 21,5% superior a l’anterior exercici i fins a un 7,5% més que l’any 2019. El benefici net de la companyia presidida per Demetrio Carceller Arce durant el 2021 es va situar en els 121,3 milions, un resultat que demostra la bona evolució de la companyia, amb un creixement rendible i sostenible. La companyia va augmentar també la seva plantilla en 393 persones, arribant als 5.100 empleats a tot el món.

Els resultats se sotmetran a aprovació en la pròxima Junta d’Accionistes de la companyia, que se celebrarà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm el pròxim 24 de maig, on es presentarà un avançament del comportament de l’exercici 2022, un any especialment complex a conseqüència de l’increment de costos de producció, tant de matèries primeres com de materials d’envasament, així com dels costos energètics i de transport.

Malgrat la complicada situació econòmica derivada de la pandèmia i de les mesures de contenció establertes per les autoritats sanitàries, especialment les restriccions patides pel canal de l’hostaleria, els volums de vendes han experimentat augments significatius en totes les categories de productes respecte a l’any anterior. Un dels elements que ha afavorit la consecució d’aquests resultats ha estat la recuperació turisme, tant nacional com internacional. En aquest sentit, el volum de begudes produït l’any 2021 es va situar en els 19,33 milions d’hectolitres.

Durant el passat exercici Damm va adquirir el 50% que no controlava del capital de Cacaolat, convertint-se en l’únic accionista de la companyia. Amb un portfoli molt consolidat amb marques icòniques com Cacaolat,Letona, Laccao i Agama, és líder del segment de batuts i llet dins del canal hostaleria i compta amb una forta presència nacional com a líder en el format familiar de batuts en el canal alimentació i hostaleria, essent a més la marca de batuts que més ha crescut en els últims dos anys.

Una fàbrica del grup Damm | Damm
Una fàbrica del grup Damm | Damm

Consolidació del creixement exterior

Actualment, la companyia comercialitza i distribueix els seus productes a més de 130 països amb un creixement sostingut en els passats exercicis. Aquest important avanç en el procés d’internacionalització ha estat possible gràcies a l’aposta per la innovació i la creativitat constant, així com a l’optimització de la cadena de valor a escala global. La companyia compta ja amb un equip de més de 250 persones dedicades exclusivament a l’activitat internacional.

El compromís pel desenvolupament industrial i tecnològic és un altre dels eixos clau sobre els quals està treballant la companyia. Entre els principals projectes d’inversió en curs, es troba l’ampliació de les plantes, diferents projectes de millora en els departaments de logística i operacions. Tot això, amb l’objectiu d’aconseguir importants millores quant a l’eficiència i productivitat que permetin absorbir increments en els costos derivats de factors externs de la producció i el constant esforç en innovació i desenvolupament de nous productes.

En el marc d’aquestes inversions, el pròxim mes de juny també s’inaugurarà una nova línia d’envasament de llaunes a la planta que la companyia posseeix al Prat del Llobregat que suposarà la creació de 50 nous llocs de treball. La línia ocuparà una superfície de 11.600 m2 i ha suposat una inversió de 25 milions d’euros. Addicionalment al tren d’envasament, que compta amb els majors avanços en tecnologia i eficiència energètica, també s’ha construït un nou edifici auxiliar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a abril 20, 2022 | 08:56
    ciutadà abril 20, 2022 | 08:56
    No sabeu els què és cervesa si no heu tastat la cervesa bavaresa. La millor del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa