Vadegust
Les conseqüències (positives) de menjar cacauets tots els dies

Si ets fan dels cacacuets i en prens tot sovint, has de saber que menjar-ne cada dia pot tenir conseqüències. I no són negatives. La idea que els cacauets en quantitats moderades tenen múltiples avantatges per a l’organisme existeix des de fa diversos anys. Però mai s’havia estudiat a fons quin era el seu efecte específic respecte dels bacteris intestinals i les funcions immunològiques.

Tot i ser un òrgan moltes vegades oblidat pels professionals mèdics a l’hora d’oferir-nos recomanacions, podem establir que l’intestí és un dels més importants, amb sis metres de longitud i més de 100 bilions de bacteris.

Aquesta ingent quantitat de microorganismes en el nostre interior és l’encarregada de la descomposició final dels aliments en la digestió. Per tant, que siguin capaços de fer les seves funcions de la forma deguda és fonamental perquè el nostre metabolisme estigui saludable. Durant aquesta part de la descomposició de menjar i beguda s’absorbeixen molts dels seus compostos, com ara vitamines i minerals.

Cacauets | Pixabay

Què diuen els últims estudis?

La professora Penny M. Kris-Etherton, del departament de Ciències Nutricionals de la Universitat de Evan Pugh, Pennsilvània, ha liderat aquests nous estudis en la matèria, publicats a la revista Clinical Nutrition, i afirma que la relació existent entre el consum de cacauets i el benestar intestinal és estreta, tal i com publica Ok Diario.

“La investigació ha demostrat que les persones que tenen molts microbis diferents compten amb una salut millor i una dieta més adequada que aquelles que no tenen molta diversitat bacteriana”, detalla aquesta especialista. L’experta confirma que continuaran treballant en conèixer més sobre com l’impacte dels cacauets és positiu en la microbiota, tot i que calculen que ingerir uns dos o tres cacauets al dia, crus, és similar a beure’s un aperitiu alt en carbohidrats saludables.

En els seus estudis van observar que els participants que efectivament van prendre cacauets diversos dies consecutius, mostraven unes majors quantitats de bacteris imprescindibles per al metabolisme hepàtic i la funció immunològica, les anomenades Ruminococcus.

A partir d’això, aconsellen a tothom que inclogui un parell de cacauets al dia en la seva dieta, aprofitant que són una opció perfecta per a reemplaçar altres snacks alts en greixos o sucres i que, a diferència d’altres aliments que fan bé, el seu sabor acostuma a agradar-nos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa