Vadegust
Coneixes l’autèntic origen de la salsa Tabasco?

Es tracta d’un condiment picant i que tots en fem servir en més d’una ocasió segur. Estem parlant de la salsa Tabasco. Però saps quin és el seu origen i perquè es diu així? Segons publica ‘Ok Diario‘, la salsa Tabasco va ser inventada per l’empresari Edmund Mcllhenny després del final de la Guerra Civil estatunidenca.

Durant la Reconstrucció, Mcllhenny es trobava en el gran estat de Louisiana, i encara que anava curt de diners tenia una bona quantitat de llavors picants, específicament les llavors del ‘chile’ o pebrot silvestre Capsicum frutescens. Caracteritzat per ser un bon home de negocis, Mcllhenny va conrear aquests ‘chiles’ i els va combinar amb la sal d’Avery Island, una illa en el Golf de Mèxic davant de la costa de Louisiana.

Va deixar els pebrots en flascons per a fermentar durant diversos mesos i després va agregar vinagre de vi blanc. Després de deixar que la salsa fermentés una mica més, es va trobar amb una salsa picant plena de calor que podia comercialitzar com a salsa Tabasco.

Salsa Tabasco | Piqsels
Salsa Tabasco | Piqsels

L’any 1870, Edmund Mcllhenny va obtenir una patent per a la seva invenció i la marca registrada amb el nom de salsa Tabasco. Segons els propis ‘tabasqueños’, el nom és d’origen indígena mexicà i creuen que significa “lloc on el sòl és humit” o “lloc del coral o de la petxina d’ostra”.

Tot i això, si s’aprofundeix una mica més, part del glamur del nom es perd enmig de la història de tot plegat. El pebrot que va usar Mcllhenny, Capsicum frutescens, és un pebrot que és originari de Centreamèrica i Mèxic específicament. El pebrot en realitat creix molt abundantment a Tabasco, un estat de Mèxic, segons The Spruce Eats , tant que el pebrot es coneix col·loquialment com a pebrot de Tabasco.

Els pebrots tabasco tenen una gran presència en la cuina tabasquenya i ho han estat durant molt de temps. Així, tot i que Tabasco bé podria significar “lloc on el sòl està humit” o “lloc del coral o la petxina d’ostra”, el nom de la salsa probablement prové en realitat del nom del pebrot que utilitza.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa