Vadegust
Compra setmanal per una dieta de 1.500 calories

Estàs plantejant-te cuidar la teva dieta? Vols perdre uns quilos? No es tracta de menjar menys, sinó de menjar millor: prioritzant fruites, verdures, llegums i fruita seca, apostant per carns magres, peixos i lactis com a font de proteïnes animals i per cereals i arròs integrals. En canvi, en els nostres menús hem d’oblidar-nos d’aliments rics en greixos com ara embotits, mantegues, margarines i salses (encara que es presentin com a “light”) i plats preparats. Per descomptat, tampoc hi ha lloc per a brioixeria, refrescos o alcohol, el consum del qual ha de ser només esporàdic.

Aquests canvis en els hàbits d’alimentació es noten en la teva cistella de la compra, que lògicament ha de variar la seva composició: hi ha aliments que no poden faltar en el teu carro quan estàs a dieta, i altres dels quals més val oblidar-te, tal i com publica l’OCU.

Una llista de la compra per a una dieta de 1.500 kcal

T’ajudem a elaborar la llista de la compra dels aliments que pots necessitar al llarg de la setmana, per persona.

– Es tracta d’una cistella de la compra basada sobretot en aliments frescos.
– Els aliments estan agrupats per grups, de tal forma que pots triar el producte que respongui millor als teus gustos o les ofertes del moment (dins de les hortalisses pots triar entre bleda, carabassó, albergínia, etc.), deixant que prevalgui el sentit comú.
– Important: els pesos que indiquem són nets (segons el desaprofitament de cada aliment has d’incrementar el pes entorn d’un 25%), en cru i per persona.

Peix amb llimona i sal | Pixabay
Peix amb llimona i sal | Pixabay

Què hauries de menjar en una setmana?


5 trucs perquè el súper sigui el teu aliat en la dieta

1. A partir d’aquesta proposta, calcula en funció de la gent que visqui a casa teva, dissenya els teus menús i prepara una llista amb el que has de comprar.
2. Ves al gra, no deambulis per passadissos plens de temptacions: compra el que hagis pensat.
3. Centra’t en els aliments frescos: han de ser la base de la teva dieta.
4. Compte amb els productes que presumeixen de ser “sense sucres afegits” o “light”, sovint és a costa d’una llarga llista d’additius: els productes ultraprocesats són enemics d’una dieta saludable
5. Fins i tot prioritzant els frescos, sempre cal comprar productes envasats, processats: llegeix la llista d’ingredients dels productes que vagis a comprar, i compara la informació nutricional dels productes per triar els més saludables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa