Vadegust
La cervesa tindrà un preu rècord en el Mundial de Qatar

El Mundial de futbol que se celebra a Qatar ja ha començat. I més enllà de l’àmbit estrictament esportiu, Reuters ha publicat que els visitants de la principal zona d’aficionats del torneig hauran de pagar 50 rials de Qatar (prop de 14 euros) per mig litre de cervesa, malgrat la promesa dels organitzadors de fixar un preu modest per a aquesta beguda.

Tal i com recull ‘La Vanguardia’, el principal patrocinador del Mundial, Budweiser, té els drets exclusius per a vendre cervesa en la final i servirà els seus productes en el FIFA Fan Fest amb capacitat per a 40.000 persones al parc Al Bidda del centre de Doha. A més, oferirà la beguda d’ordi dins del perímetre que envolta cada estadi, on el cost encara està per confirmar.

És la primera vegada que la Copa del Món se celebra en un país musulmà amb controls sobre el consum d’alcohol. A Qatar no està permès prendre’n en espais públics, i en els pocs bars d’hotel on s’ofereix té un cost molt superior al d’altres països: una copa de vi o una cervesa pot valdre entre 13 i 17 euros.

Dues dones consumint cervesa | Aladinia
Dues dones consumint cervesa | Aladinia

Els organitzadors de la competició van començar a negociar el preu de l’alcohol amb l’organisme rector del futbol mundial FIFA l’any 2019, quan van dir que pretenien que les begudes alcohòliques fossin “accessibles” per als aficionats.

En la Copa Mundial de Clubs de la FIFA celebrada a Qatar aquest any, mig litre de cervesa costava al voltant de 6,20 euros, un preu bastant allunyat del que s’oferirà en algunes zones del torneig que se celebra ara.

La cervesa sense alcohol serà més accessible, assenyala The Guardian, tot i que no gaire més, perquè tindrà un cost de gairebé 8 euros. Per l’aigua, en canvi, es pagaran al voltant 2,50 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 18, 2022 | 08:34
    ciutadà novembre 18, 2022 | 08:34
    Si tenen prou fetge per assistir a aquest mundial putrefacte en aquest emirat infecte, que paguin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa