Vadegust
Casa Cacao, el somni de Jordi Roca, obre les portes a Girona
agraph -->

Casa Cacao, el somni de Jordi Roca que gira al voltant del món de la xocolata, obre les portes aquest dissabte a Girona. Situada a la plaça Catalunya, la xocolateria, l’obrador –visible des del carrer- i la botiga es complementen amb un hotel de quinze habitacions que dirigirà Anna Payet, dona del xef Joan Roca. El petit dels germans es va endinsar en aquesta aventura juntament amb qui va ser el seu mestre Damian Allsop. Ells dos han investigat noves tècniques i sabors i han viatjat fins a països del Centre i Sud-Amèrica, on compraran directament el cacau.

“Els sentits dels visitants es veuran sorpresos i descobriran coses noves sobre aquesta matèria prima que pot transformar, vigoritzar o relaxar, l’estat d’ànim”, diu el pastisser. Casa Cacao és el projecte més dolç dels germans Roca. Serà una autèntica fàbrica de xocolata, que impulsarà la projecció que els tres germans han donat a Girona, amb el triestrellat El Celler de Can Roca i la gelateria Rocambolesc (situada al carrer Santa Clara). Situada a la cèntrica plaça Catalunya, el projecte d’interiorisme de la xocolateria-hotel l’ha fet l’equip de Sandra Tarruella Interioristes; el projecte arquitectònic, Callís Marès Arquitectes, i l’execució de l’obra, l’empresa Arcadi Pla.

La planta baixa compta amb un obrador de xocolata, una botiga i una xocolateria, on el petit dels Roca podrà fer les seves pròpies elaboracions. L’obrador disposa d’un espai visible a peu de carrer que mostra com es treballa i s’elabora el cacau (des del gra a la xocolata). La botiga permet poder-se emportar a casa -o a la maleta- les ‘chocolatessens’ de Casa Cacao. Els productes estan empaquetats amb materials que provenen del reciclat de fibres de cacau.

A la xocolateria es poden degustar elaboracions de xocolata amb cacau d’origen d’alta qualitat, en forma de begudes fredes i calentes o elaboracions sòlides, a més d’una curosa oferta de pastisseria amb el segell Roca.

Projecció de la terrassa de l’hotel boutique dels germans Roca a Girona | ACN

Un hotel de quinze habitacions

A les plantes superiors de l’edifici, l’Hotel Casa Cacao culmina el somni personal d’un altre conegut membre de la família Roca, Anna Payet. La dona del xef assumeix la direcció de l’hotel i tanca així una assignatura que tenia pendent (perquè ha estat vinculada a la docència en l’àmbit turístic des de fa vint anys).

“Fa anys que els clients del restaurant ens animaven a obrir un petit hotel i Casa Cacao és una prolongació de la hospitalitat i el mètode de servir del propi Celler amb la qual tancarem un cercle”, explica Payet. “No pretenem altra cosa que els clients, siguin o no clients del restaurant, se sentin com a casa”, hi afegeix.

Integrat amb l’obrador, la botiga i la xocolateria, l’hotel boutique de Casa Cacao ocupa les quatre plantes superiors de l’edifici i compta amb quinze habitacions. Tant el mobiliari com el tèxtil han estat dissenyats a mida i de manera artesanal. L’hotel també disposa d’una terrassa –d’ús exclusiu per als clients- amb vistes al Barri Vell de la ciutat.

“Un somni fet realitat”

Per al petit dels germans Roca, Casa Cacao “és un somni fet realitat”. “La idea del projecte va néixer quan un dia al restaurant ens plantejàvem un repte amb els meus germans: podem fer xocolata a casa? I ho vam fer, a El Celler, i estava bona. L’experiment va coincidir amb la reincorporació al nostre equip de Damian Allsop, que havia sigut el meu mestre al món dolç” concreta Jordi Roca.

“L’especialització en la xocolata que va desenvolupar després de la primera etapa amb nosaltres el va portar a treballar amb xocolata, però ni ell ni jo mai l’havíem elaborada des de zero. Aquest ha estat un nou repte per a ambdós“, subratlla el petit dels tres germans. Jordi Roca recorda que tant ell com Allsop han fet “una immersió” al món de la xocolata, estudiant-ne les varietats i fermentacions, viatjant al Centre i a Sud-Amèrica “per seleccionar els millors cacaus de les millors plantacions”.

“Allà, hem conegut als seus productors en petites comunitat de Perú, Veneçuela, Colòmbia o Equador; en el procés d’endinsar-nos en el món del cacau he pogut aprendre de primera mà moltes coses sobre el procés de fermentació i assecat de les faves de cacau i de les persones que de manera artesanal ho realitzen seguint mètodes ancestrals, com els indígenes awajún de Perú que el recol·lecten de zones de l’Amazones on creix salvatge”, diu el pastisser. Casa Cacao, de fet, compra directament el gra de cacau a aquests productors, “de manera que podem pagar-los un preu just per la millor qualitat”, precisa Jordi Roca.

“Volem compartir amb els nostres visitants l’elaboració des del seu punt 0, fer pedagogia no sols de la bellesa d’aquest producte i les seves transformacions, sinó també sobre l’àmplia gamma de sabors dels grans de cacau que hem conegut”, explica el pastisser. I desvetlla que, a més “del dolç o amarg, la xocolata pot ser àcida o afruitada i tenir altres mil notes” amb les quals jugaran. “Els sentits dels nostres visitants es veuran sorpresos i descobriran coses noves sobre aquesta meravellosa matèria prima que pot transformar, ja sigui vigoritzant o relaxant, l’estat d’ànim de qui la pren”, conclou.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: David Rios Fulcarà a febrer 15, 2020 | 13:46
  David Rios Fulcarà febrer 15, 2020 | 13:46
  Els germans Roca. Els que, fa un parell d'anys, van acollir al rei espanyol borbó que odia als catalans. L'Ajuntament de Girona no els hi deixava cap espai públic per a la seva artificiosa Fundació Princesa de Girona i els Germans Roca sí els van acollir. Opino que són uns botiflers ! No em mereixen cap respecte. No em veuran a cap dels seus negocis. Són un mal exemple ètic.
 2. Icona del comentari de: Lluís a febrer 15, 2020 | 19:52
  Lluís febrer 15, 2020 | 19:52
  Casa Cacau en català. Clar, ha triat el castellà. De casta le viene al galgo.
 3. Icona del comentari de: Aquí tothom és traïdor... a febrer 16, 2020 | 12:15
  Aquí tothom és traïdor... febrer 16, 2020 | 12:15
  Llàstima.. es podria haver dit Casa Cacau. Tot i així, no crec que siguin ni traïdors, ni botiflers ni res d'això. Les coses no son tant senzilles i encara que prenguin determinades decisions.... si pensem que per un parell de coses ja han de ser traïdors, aleshores tots ho som. Per posar un exemple, tots som traïdors perquè tots hem canviat al castellà en el alun moment o altre, o ens hem comprat en una botiga o restaurant o hem deixat que ens facin una repaaracio després de veure que no són gaire simpàtics amb el catalanisme...
 4. Icona del comentari de: Mary c. a febrer 17, 2020 | 11:59
  Mary c. febrer 17, 2020 | 11:59
  Molta sort i endavant!! Aviat aniré a coneixer la botiga?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa