Vadegust
Cancel·len l’Aplec del Caragol de Lleida que s’havia ajornat a l’octubre

La situació de crisi sanitària per la covid-19 ha portat a cancel·lar l’Aplec del Caragol que s’havia ajornat al maig i programat pels dies 9, 10 i 11 d’octubre. La Federació de Colles de l’Aplec (Fecoll) ha pres aquesta decisió partint de la base que la festa es basa en la “germanor entre persones i grups diversos” i també en què s’hi interrelacionen millers de ciutadans i visitants que hi assisteixen cada any. Des de la Fecoll es constata que l’evolució de la pandèmia des del maig ha estat “molt més cruel i dolenta” del que esperaven i valoren que en la situació actual, tot i haver fet un esforç col·lectiu per frenar els contagis, no es pot fer una festa com l’Aplec quan es limiten les trobades socials a un màxim de deu persones.

Des de la Fecoll també es remarca que en breu començarà el curs escolar i que cal procurar mantenir l’activitat productiva en molts sectors, sempre amb les mesures de responsabilitat col·lectiva de guardar distància, portar mascareta i rentar mans. Tot això ho veuen complicat de compaginar amb la tipologia d’una festa com l’Aplec, on es fomenta la interrelació de milers de persones en un espai neutre i plural a través de la cultura i la gastronomia. En aquest sentit, apunten que festes populars i trobades d’arreu no s’han pogut celebrar tot i haver superat l’estat d’alarma fa mesos.

Des de la Fecoll s’assenyala que la mateixa responsabilitat que els ha portat a celebrar 40 edicions de la festa amb èxit, ara els cal tenir clar que en cap cas no es promourà mai cap situació de risc per als collistes, la societat lleidatana en general o els nombrosos visitants que acudeixen cada any a l’Aplec.

Malgrat tot, des de la Fecoll s’estudiarà una per una la resta d’activitats culturals de més petit format que organitzen per poder-ne realitzar el màxim possible. Es tracta d’activitats solidàries, exposicions, concursos i activitats nadalenques. Tot plegat, amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit de l’Aplec i la interrelació entre les colles federades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa