Vadegust
Bars i restaurants, contra la franja horària de 13 a 15.30 h: “És inviable i ridícula”

Bars i restaurants han carregat contra l’enduriment de les restriccions per la pandèmia de covid-19. “Això és un tancament encobert i el tret de gràcia”, ha assenyalat Albert Barros, gerent del restaurant Casa Pagès a la Vila de Gràcia de Barcelona. “Nosaltres, sense terrassa, amb un aforament del 30% i només podent obrir quatre hores al dia és totalment impossible”, ha continuat Barros. De fet, els establiments consideren “inviables i ridícules” les franges horàries amb dinars només de 13 a 15.30 hores. “Això és l’estocada definitiva. No tenen en compte el patró de consum dels catalans ja que la gran majoria de gent va a dinar cap a les 14.45-15.00 hores”, ha assenyalat la Melissa Privitera, del restaurant Amélie de la plaça de la Vila.

“Aquestes últimes restriccions ens han matat, ens han afectat terriblement”, ha insistit Privitera, que igualment pensa que són “un tancament encobert per no indemnitzar-nos”. “I per això s’han inventat aquesta xarlotada de les franges horàries d’esmorzar i dinar de 4,5 hores”, ha etzibat una de les propietàries del restaurant Amélie. “Es tracta de les franges menys productives del dia. I no té a veure amb la quantitat de gent sinó en l’estil de consum. Ja es veu que no són gaire erudits els que prenen aquestes decisions polítiques del Govern”, ha apuntat Privitera. “L’únic que faran és matar-nos de gana i no de covid-19”, ha afegit la propietària de l’Amélie.

Un treballador del restaurant Amélie de la plaça de la Vila recollint taules i cadires amb gent encara menjant | ACN

“Si això no es transforma en aldarulls serà un miracle”

“La gent està cansada amb totes aquestes restriccions. I no només la restauració sinó la població en general”, ha assegurat el gerent de Casa Pagès, que avui només ha servit quatre taules per dinar, de 13 a 15.30 hores. “No saben ni si estem oberts, ni quin horari fem. Amb el ‘take away’ anterior ja no vam obrir de nit i, ara, ni ens ho plantegem”, ha confirmat Barros. “La situació és terrible, tancaran molts locals i afectarà molta gent, que anirà a petar a l’atur. Aquest nou tancament és la cirereta del pastís“, ha pronosticat el gerent de Casa Pagès. “Nosaltres aguantem perquè som un negoci petit. Això sí, al febrer érem 16 persones en dos restaurants i ara en som només quatre”, ha lamentat.

“La manifestació d’aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume almenys servirà per treure la ràbia que tenim a dins”, ha reflexionat en veu alta Barros. “I penso que la restauració s’està portant molt bé. La gent s’està quedant sense casa, no cobra l’atur, ni el SEPE i té crèdits impagats. Si això no es transforma en aldarulls serà un miracle”, ha conclòs el gerent de Casa Pagès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa