Sovint aprofitem que som al supermercat per comprar carn envasada, com ara pollastre. Doncs bé, en aquest cas, és molt important que ens fixem en la informació que apareix a l’etiqueta, tal i com alerta el nutricionista Pablo Ojeda. És imprescindible fer-ho perquè no sempre el que comprem és 100% pollastre.
Cal assenyalar que Espanya és un dels països d’Europa amb la normativa més estricta en el que a seguretat alimentària es refereix. Però això no evita que hi hagi alguns “enganys” en els quals els consumidors cauen amb freqüència.
“Hi ha moltes vegades, quan venen pollastre, que gran part del pollastre és aigua, encara que es vengui filetejat“, explica Pablo Ojeda en el programa ‘Más vale tarde’, i que recull Ok Diario. Això no suposa cap risc per a la salut, però quan el cuinem posteriorment a la paella, com és lògic, es redueix considerablement.
Per tant, hem de fixar-nos sempre en l’etiqueta abans de comprar pollastre envasat en el supermercat. Aquest tipus de “fraus” no passen només amb aquest aliment, sinó també amb d’altres, com la tonyina ‘vermella’: “Amb la tonyina vermella, el que acostumen a fer és tirar-li colorant alimentari, que és innocu”, assenyala el nutricionista.

Consells per a comprar i conservar el pollastre
Igual que a l’hora de comprar qualsevol altre aliment fresc, hem de fixar-nos en l’aparença. La carn ha d’estar elàstica, ferma i tendra i tenir un color entre el groc pàl·lid i el blanc. Per a evitar que es trenqui la cadena del fred, el millor és transportar-lo en una bossa tèrmica.
Una vegada a casa, hem de consumir-lo en un termini de 24-36 hores. Si no ho farem, per a evitar que es faci malbé, hem de congelar-lo. A la nevera és fonamental que no entri en contacte amb altres aliments, així que hem de guardar el pollastre en un recipient i col·locar-lo en la part més freda de la nevera.
És molt important cuinar bé el pollastre per a assegurar-nos que els bacteris es destrueixen. Una vegada cuinat, no és una bona idea deixar-lo a temperatura ambient, ja que, si queden bacteris, es poden reproduir.
I, finalment, cal assenyalar que podem conservar la carn de pollastre cuinada que ens sobri en la nevera durant un màxim de 48 hores.

