Vadegust
Arròs del Delta cuit i llest per consumir amb una nova gamma de Nomen

Nomen Foods enllesteix el llançament i comercialització de la seva nova gamma de vasets d’arròs cuit i llest per consumir en un minut. Els envasos precuinats es presenten al mercat amb sis referències i es volen diferenciar dels competidors per “qualitat i sostenibilitat”. Els vasets ‘Qualitat 1 Minut’ estan fets amb arròs rodó del delta de l’Ebre -excepte el basmati- i es cuinen al buit en un envàs de vidre reutilitzable, un procediment energèticament “més eficient” que consumeix energia verda. A més a més, Nomen ‘Qualitat 1 Minut’ serà la primera gamma amb un vaset d’arròs ecològic al mercat. L’empresa ha posat en marxa una nova planta a Deltebre (Baix Ebre), de 1.700 metres quadrats i capacitat per produir 10 milions d’unitats anuals.

En relació al tancament, Nomen ha desenvolupat un sistema de la mà d’Openvac i el CNTA que fa possible provocar un buit extrem a l’interior, el que comporta un augment de la temperatura i, per tant, una reducció dels temps de cocció i esterilització emprats amb envasos més convencionals, així com el manteniment del producte en les seves qualitats originals i una minimització del risc d’oxidació, entre altres.

Raül Carles. director corporatiu de Nomen Foods, amb una treballadors davant la nova planta on es produeixen els vasets d’arròs cuinat ‘Qualitat 1 Minut’| ACN

‘Qualitat 1 Minut’ es presenta en formats de 125 g i de 200 g i el consumidor els comprarà en un pack de dues racions. Es pot triar entre sis referències: arròs rodó, basmati, integral, integral amb verdures, integral amb quinoa i, com a novetat, també ecològic. Aquest primer any sortiran 10 milions de racions del complex amb el qual Nomen compta a Deltebre (Tarragona) i que la companyia ha ampliat recentment. A aquesta quantitat, que preveu incrementar en els pròxims exercicis, cal sumar la producció de plats preparats format gran consum, que el passat exercici va aconseguir prop de 500.000 kg i que fins avui estaven externalitzats.

El producte, que serà presentat en el marc d’Alimentària 2022, anirà destinat al mercat espanyol i al francès, si bé “en una segona fase també a altres països d’Europa, d’acord amb el pla d’expansió internacional” que la companyia va anunciar el 2021.

Raül Carles, director corporatiu de Nomen Foods ensenyant els nous vasets d’arròs cuinat ‘Qualitat 1 Minut’ | ACN

Augmentar la competitivitat en matèria de producció ecològica

D’altra banda, l’empresa catalana està treballant juntament amb un grup operatiu de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI), que pretén donar solucions de base tecnològica per al cultiu de l’arròs en zones humides amb limitacions naturals específiques i en els quals es pretén augmentar la competitivitat en matèria de producció ecològica. En aquesta mateixa línia, té un projecte amb el grup operatiu ‘Organic Delta Rice’, impulsat per Agroserveis i la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu de crear el coneixement tècnic necessari per a la producció ecològica d’arròs en el Delta de l’Ebre que té els seus objectius centrats en produir un 20% d’arròs ecològic en l’escenari 2030.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa