Vadegust
Aquests són els millors tortells de Reis de Catalunya 2025

El millor tortell de Reis de Catalunya 2025 ja té noms propis. Eduard Girabent, del Forn Can Girabent d’Aiguafreda, i Claudio Sannino, de la Pastisseria Natcha de Barcelona, s’han imposat en la sisena edició del concurs al Millor Tortell de Reis de Catalunya, en les categories de Tortell Clàssic i Tortell Creatiu, respectivament.

El certamen ha estat organitzat, un any més, per l’Obra Social Ernest Verdaguer de Panàtics, amb l’objectiu de posar en valor la qualitat, la tradició i la innovació de la pastisseria catalana en una de les peces més emblemàtiques del calendari festiu.

Els guanyadors i finalistes

En la categoria de Tortell Clàssic, el jurat ha atorgat el primer premi a Eduard Girabent. Com a finalistes han quedat Andreu Sayó, de la Pastisseria Brunells, i Eric Ortuño, de L’Atelier.

Pel que fa al Tortell Creatiu, el guardó principal ha estat per a Claudio Sannino, mentre que Eric Ortuño i Andreu Sayó han completat el podi com a finalistes, demostrant un alt nivell tècnic i creatiu en aquesta modalitat.

Tortells de Reis del concurs | Panatics

Un escenari emblemàtic i un jurat expert

El concurs s’ha celebrat al vestíbul de l’Estació del Nord, que s’ha engalanat amb una decoració nadalenca gràcies als centres florals cedits pel Gremi de Floristes de Catalunya. L’acte ha comptat novament amb la presència de Sor Lucía Caram, madrina d’honor del certamen.

En total, s’han avaluat 51 tortells, examinats per un jurat format per cinc professionals del món de la fleca i la pastisseria. Els criteris de valoració han inclòs el pes, l’aspecte exterior, la decoració, l’estructura i qualitat del brioix, així com l’aroma, el sabor i la textura en boca. En el tortell clàssic s’ha posat especial èmfasi en la qualitat del massapà, mentre que en el creatiu s’ha valorat especialment el farcit i l’originalitat dels ingredients.

Compromís social i suport institucional

L’organització ha volgut agrair la implicació de les empreses patrocinadores i el suport de diverses entitats, com el Gremi de Flequers de Barcelona, la ONCE i l’Ajuntament de Barcelona.

Com ja és habitual, tots els tortells participants han tingut una finalitat solidària: han estat donats a la Fundació del Convent de Santa Clara i a l’Hospital de Campanya de l’Església de Santa Anna, reforçant el vessant social d’un concurs que, any rere any, combina tradició, qualitat i compromís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa