Vadegust
Aprovat el projecte de llei de pesca sostenible

El Consell de Ministres ha aprovat el projecte de llei de pesca sostenible, que busca promoure la conservació dels recursos pesquers, contribuir en la creació de llocs de treball, i cohesionar les zones costaneres. La nova normativa inclou la possibilitat d’adoptar mesures com la limitació del volum de captures o l’establiment de vedes per garantir l’ús sostenible dels recursos pesquers.

Entre algunes de les novetats, s’introdueix l’aplicació de coeficients reductors per avançar l’edat de jubilació en algunes activitats pesqueres que comporten un risc per la salut, com les que duen a terme les marisqueres a peu, entre d’altres.

El projecte de llei també redefineix els requisits per poder pescar i, a partir d’ara, els vaixells hauran d’estar inscrits en el registre general de flota pesquera, disposar de llicència i estar adscrits a un o a múltiples censos i modalitats concretes.

Un pescador en una barca sortint a pescar amb gavines volant pel cel | ACN

De la mateixa manera, el text també actualitza els criteris de repartiment de les possibilitats de pesca, que ara afavoriran als que causin un menor impacte sobre els recursos pesquers o contribueixin en major mesura a l’economia local.

La futura llei també reconsidera els mecanismes de transmissió de les possibilitats de pesca entre els vaixells. D’ara endavant, les quotes de pesca que no s’hagin utilitzat en un període de temps determinat podran ser redistribuïdes per l’administració entre la resta d’usuaris.

Finalment, amb l’objectiu de reforçar l’ús sostenible dels recursos, el text inclou la promoció de campanyes d’investigació científica que permetin la millora dels sistemes d’explotació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa