Vadegust
L’Aplec del Caragol 2023 se celebrarà el primer cap de setmana de juny

L’Aplec del Caragol de Lleida celebrarà l’edició del 2023 el primer cap de setmana de juny en lloc de fer-ho el darrer del mes de maig com és habitual. La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) ha pres aquesta decisió per evitar que la multitudinària festa coincideixi amb la celebració de les eleccions municipals, previstes per al 28 de maig de l’any vinent.

D’aquesta manera, la 42a edició de l’Aplec del Caragol tindrà lloc entre el divendres 2 i el diumenge 4 de juny, mentre que la Setmana Cultural prèvia es desenvoluparà des del dilluns 29 de maig i fins al dijous 1 de juny.

Una aplequista destapa llaunes de caragols al 41è Aplec del Caragol de Lleida | ACN

El president de la Fecoll, Ferran Perdrix, ha justificat el canvi de dates per “qüestions de seguretat”, ja que “seria impossible comptar amb prou agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra per vigilar tota la celebració, a més de tenir la presència dels efectius necessaris de Creu Roja”, segons ha indicat.

Perdrix també ha apuntat la possibilitat que membres de les colles hagin d’estar en taules dels col·legis electorals durant les pròximes municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa