Vadegust
Ametller Origen presenta el projecte ‘Cuina Solidària’ en benefici de l’ELA

Coincidint amb el Dia Mundial de l’ELA, que se celebra el 21 de juny, cinc reconeguts xefs i cinc esportistes s’uneixen per posar en marxa el projecte ‘Cuina Solidària’. Albert Adrià, Ada Parellada, Joan Roca, Carme Ruscalleda i Nandu Jubany i Aitana Bonmatí, Ona Carbonell, Alex Corretja, Alèxia Putellas i Juan Carlos Unzué impulsen, de la mà d’Ametller Origen, aquesta iniciativa gastronòmica solidaria per recaptar fons per a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, que treballa per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars.

L’ex futbolista i entrenador Unzué, afectat per aquesta malaltia i que s’ha convertit en un referent de la lluita contra l’ELA, ha explicat com va néixer la iniciativa ‘Cuina Solidària’. Un amic en comú em va comentar que Josep Ametller volia donar-nos un cop de mà. Ens vam reunir per veure què podríem fer plegats i a partir d’aquí vam donar-li forma a aquest projecte que no hagués estat possible sense la col·laboració de tots aquests xefs i esportistes”, ha assenyalat Unzué, que ha afegit: “És una proposta diferent, que més enllà de recaptar fons econòmics, demostra la gran solidaritat que hi ha en aquest país i com persones i empreses podem unir esforços per fer d’aquest món un lloc millor”.

Per la seva part, el conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller, ha volgut agrair a xefs i esportistes la seva implicació en aquest projecte solidari, que confia que serà tot un èxit. “Estem molt agraïts i satisfets de poder impulsar aquest projecte gastronòmic de la mà dels millors xefs i esportistes. La nostra feina val la pena quan tirem endavant projectes per ajudar persones com l’Unzué ”, ha comentat Ametller.

Unzué i Nandu Jubany | Cedida

Cinc xefs, cinc esportistes, cinc plats i un objectiu comú

Ametller Origen cuinarà els plats preferits de cada esportista seguint la recepta dels xefs. Cada plat es posarà a la venda a les 120 botigues físiques i a la seva botiga online. El 100% dels beneficis de cada plat es destinarà a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls. “Que Ametller Origen, una empresa referent al nostra país, s’impliqui a donar visibilitat a l’ELA amb projectes solidaris com aquest, fa que ens sentim molt agraïts i ens ajuda a seguir al costat de les persones afectades d’ELA i les seves famílies donant-los el suport i acompanyament que necessiten”, ha apunta Esther Sellés, directora general de la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls.

El tret de sortida de ‘Cuina solidària’ s’ha iniciat amb el plat preferit de l’Unzué, uns pebrots del piquillo amb brandada de bacallà, que tal i com ha comentat, “és un dels que més m’agrada perquè tant la meva sogra com la meva dona el cuinen molt bé”. Un repte que el xef Nandu Jubany ha acceptat de bon grat: “És un plat perfecte, perquè no hi ha millor manera de combinar Navarra, amb els pebrots, i la brandada de Catalunya. Compartir una estona amb l’Unzué ha estat un lliçó de vida, un regal”. El plat de l’Unzué amb la recepta del Nandu es troba ja disponible a les botigues d’Ametller Origen i a la botiga online.

Completen aquest calendari gastronòmic la Carme Ruscalleda amb l’Alex Corretja. L’Àlex ens ha demanat un arròs i així el farem. El prepararem amb vegetals de temporada”, ha comentat Ruscalleda. “Estic molt agraït i encantat. I és que m’encanta menjar i aquesta és una gran iniciativa. És un honor, que hagueu pensat en mi amb tots els esportistes que tenim a casa. M’omple molt estar al costat del Juan Carlos en aquest projecte”, ha afegit l’ex tenista Alex Corretja.

Durant novembre i desembre es podrà tastar el plat preferit de l’Alèxia Putellas seguint la recepta del Joan Roca, amb un dels productes estrella de la temporada: els ous saltats amb bolets. Al mes de gener i febrer de 2023 es posarà a la venda el plat solidari de l’Ona Carbonell amb la recepta de l’Ada Parellada, uns nyoquis de calamars i sípia.

Finalment, durant el mes de març i abril es podrà degustar el plat favorit de l’Aitana Bonmatí amb la recepta de l’Albert Adrià, uns rigatoni al pesto i parmesà. Poder contribuir en la recaptació de fons per l’ELA i canalitzar-ho a través de la cuina catalana i d’Ametller Origen és un orgull. He escollit aquest plat perquè sóc flexitariana i el rigatoni amb pesto m’agrada, tant pel sabor, com pel que aporta nutricionalment. Em fa molta il·lusió elaborar-ho amb l’Albert Adrià, un referent de la cuina catalana”, ha explicat Bonmatí.

Nou comentari

Comparteix