Vadegust
Amb o sense ceba? La truita de patates amb menys calories

És un dilema que persegueix constantment a aquest plat: la truita de patates ha de portar ceba o no? La veritat és que això només depèn de les preferències de cadascú. Però sí que hi ha una diferència en relació a l’aportació calòrica d’una o l’altra. La truita de patates és una menja valorada més enllà de les nostres fronteres, però els seus tres ingredients principals: patates, ous i oli (per a fregir-la), fa que sigui també bastant calòrica.

De mitjana, una ració de truita de patates acostuma a estar entre les 200 i les 300 calories, segons publica ‘Ok Diario‘. Una xifra que, a més, pot augmentar si a la ració que mengem se li suma una mica de pa o se li afegeix una beguda com ara la cervesa.

La ceba fa la truita més lleugera

Però i si porta ceba? Afecta aquest ingredient a les calories? Fer-la amb ceba ens permetrà poder assaborir una truita més lleugera. La raó no és cap altra que el fet d’afegir un ingredient més fa que es redueixi la quantitat de patates que es necessiten.

Posem com a exemple el voler fer una truita de patates sense res més, per a 4 persones. Necessitarem almenys 4 ous, i uns 700 grams de patates (que menys que comptar entre 150 i 200 per persona), al marge del grapat de sal i l’oli d’oliva, però en el cas que li afegeixis mitja ceba, pots reduir la quantitat de patates i cuinar-la amb uns 550-600 grams d’aquest ingredient.

Truita de patates | Pixabay
Truita de patates | Pixabay

D’aquesta manera, aconseguim que la truita no sigui tan calòrica tenint en compte que una sola patata de 100 grams ja té 77 calories mentre que una ceba també de 100 grams tens unes 40 calories.

Podem concloure llavors que el valor mitjà d’un ració de truita de patata amb ceba pot fins i tot col·locar-se per sota de les 200 calories. De fet, si fem una consulta als paquets de les truites amb ceba del supermercat, la mitjana està entorn dels 168 calories per 100 grams, i això que aquest tipus de truita envasada acostuma a tenir altres additius que afegeixen més calories.

Però no hi ha cap dubte que la millor opció serà sempre la de fer la nostra truita de patates (amb ceba) a casa!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa